Forró drót kiemelt közbátorság

„Oroszország gazdasága akkora, mint Olaszországé….”

…csak amíg Olaszország gazdasága abból áll, hogy az emberek egymás haját vágják és adótanácsokat adnak egymásnak, addig Oroszország gazdasága olyan nyersanyagok kitermelésére és kereskedelmére épül, ami nélkül nem csak a villanyt nem lehet felkapcsolni, hanem nincsen lámpaizzó sem.

A fejlett országok a gazdasági szankciók széles palettájáról válogathatnak. Különböző kombinációban, csomagokba rendezve, fokozatosan akadályozhatják vagy éppen szüntethetik meg a prémiumközeli fogyasztói igényeket kielégítő termékek és szolgáltatások kereskedelmét, szektorális pozícionálásokkal ott, ahol jobban fáj. A Nyugat nyomásgyakorlása egy olyan gazdasági inkvizíció, amelyet egy fokozatmentes automata váltóra hangolt precíziós akkupunktúra-mechanizmus végez.

Az orosz nem ilyen.

Oroszország nem képes stílusosan gazdasági háborúzni. Nincsen kifinomult fegyvertára, tökéletesre csiszolt eljárásai, elegáns, teátrális előadásmódja. Nem tudja fölvezetni, fokozatosan szigorítani. Oroszország gazdasági hadviselése egy kétállású kapcsoló. Vagy van, vagy nincsen. Oroszország csak lenyomja a főkapcsolót és kész.
Ennek a vége viszont az, hogy a Nyugat nem csak Oroszország háborúját finanszírozza így, hanem az utána következő újjáépítést is.

Jó terv.

globális kihívások – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Oroszország ismét a tíz legerősebb gazdaság között

Jónás Levente

Az Újvilágból az Óvilágba: Moszkva mellett telepednek le az USÁ-ból ideológiai alapon menekültek

Jónás Levente

Mea maxima culpa

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben