Forró drót kiemelt trolltartó

Oroszország melegedőpontokat nyitott az európai városokban

A finnországi és luxemburgi orosz kulturális központok már fogadják a látogatókat, akiknek “melegedniük” kell, mivel az energiaárak az egekbe szöknek – közölte az orosz szövetségi ügynökség, amely az ország külföldön élő honfitársaival és a nemzetközi humanitárius együttműködéssel foglalkozik.

A Rosszotrudnicsesztvo szervezet “melegedőpontokat” nyitott, amelyek lehetőséget biztosítanak a rászorulóknak, hogy teázás vagy filmnézés közben kimozduljanak a hideg otthonukból.

“Apránként jönnek az emberek. Finnországban, luxemburgban már tegnap is melegedtek. A filmes program februárig tart” 

– mondta a szóvivő szombaton az orosz médiának.

A szervezet közölte, hogy az Európai Unióban folytatódik az energiaválság, amelyet az oroszellenes szankciók és az orosz energiaszállítások erőteljes csökkenése súlyosbít. Hozzátette, hogy

az Oroszországból érkező emberi melegségre és hagyományos vendégszeretetére van szükségük a megfagyó európai családoknak.

Miközben az ügynökség hangsúlyozta, hogy orosz kulturális központok kívül állnak a politikán, az ügynökség vezetője, Jevgenyij Primakov világossá tette, hogy szerinte ki a felelős a kibontakozó válságért.

“Európaiak, ne fagyjatok meg az ostoba és gonosz vezetőitek miatt! Ha a gyermekeitek otthon kabátokba burkolóznak, és azért kezdtek el erősen spórolni az áramon, mert Ursula [von der Leyen], Olaf [Scholz] és Emmanuel [Macron] az ukrán náciknak fegyverekre adta a pénzt, gyertek és melegedjetek fel a fővárosotok [orosz] kulturális központjaiban”

– írta a Telegramon.

Az orosz házak látogatói a teázás, a filmek és rajzfilmek élvezete mellett feltölthetik telefonjaikat, és sok érdekes dologba is bekapcsolódhatnak

– mondta Primakov.

Moszkva ukrajnai katonai műveletének megindulása után az uniós hatóságok ígéretet tettek arra, hogy a lehető leggyorsabban megszüntetik az orosz energiaszállításoktól való függőségüket.

Vlagyimir Putyin elnök a gazdasági öngyilkossághoz hasonlította a blokk azon kísérleteit, hogy elvágja magát az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény) – ELSŐ RÉSZ

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben