Forró drót kiemelt közbátorság

Petíció az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetőségéhez

Tisztelt Vezetőség!

Döbbenten értesültünk az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító és Óvóképző Kar „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című kurzusáról, amelyet már kétszer elindítottak ebben a tanévben.

A kurzus a radikális genderideológián alapul, több helyen a stabil férfi-nő kategóriával szemben foglalva állást. Pl.: „a nemi identitás nem értelmezhető ilyen rögzített és átjárhatatlan kategóriákkal, mint azt a transz emberek élete is bizonyítja”.

A képzésen emellett olyan tanácsokkal látják el a pedagógusokat, amelyek követése veszélyeztetheti a magyar köznevelési rendszerben részt vevő gyermekeket. Pl.: „Nagyon nehéz megmondani valakiről egészen kiskorában, hogy transznemű, vagy csak nem a sztereotípiáknak megfelelően viselkedik. Éppen ezért mindenképpen érdemes hagyni szabadon kísérletezni a nemi megjelenítésmódokkal”.

Petíciónk oldalán számos további példát hozunk a kurzus téves, félrevezető, tudománytalan, sőt, több helyen társadalmilag káros, gyermekeket is veszélyeztető elemeire.

Tisztelettel kérjük az ELTE vezetését, hogy ne adjanak teret e genderideológián alapuló kurzusnak a nagy múltú egyetemen, ne indítsák azt újra, és ne érzékenyítsék LMBTQ- és genderideológiára a hallgatóikat más kurzusaikon sem.

[az Ön neve]

Itt írható alá!

citizengo – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A bajor miniszterelnök kitiltja a genderezést a tartományi iskolákból, hivatalokból

Jónás Levente

Dániában ez a „mai modern társadalom szimbóluma”

Jónás Levente

Álljunk ki a kereszt mellett! (+petíció)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben