a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

Putyin: Ha Németország úgy akarja, már holnap megy a gáz

Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon tartott beszédet Vlagyivosztokban. A világ gazdasági és politikai helyzetéről tartott előadásában beszélt a világot sújtó energiaválságról is. Elmondta, hogy Oroszország nincs rászorulva a nyugati keresletre, az energiahordozóinak vannak bőven vevői. Hozzátette, hogy amennyiben a nyugat szeretné, kész elindítani az Északi Áramlat 2.-t, mint mondta, ehhez csak egy gombnyomás kell.

A keleti Gazdasági Fórumon tartott beszédében Vlagyimir Putyin beszélt a világot sújtó energiaválságról. Kifejtette, hogy országának bőségesen van eladható energiahordozója, amit nem tartana vissza Európától sem, ha a nyugati ország hajlandóak lennének kereskedni vele. Kifejtette, hogy

az Északi Áramlat 2. gázvezeték is készen áll a szállításra, szerinte, ha Németország úgy akarja, akár már holnap is elindulhat a szállítás.

– mondta az orosz elnök. Hozzátette, hogy nonszensznek tartja azokat a pletykákat, miszerint Oroszország az energiát fegyverként használva zsarolná Európát.

Szerinte viszont

Ukrajna és Lengyelország szándékosan blokkolja az Oroszországból Európába tartó gázszállításokat, hogy ezzel élezzék ki a konfliktust.

Putyin beszélt a rejtélyes turbina ügyéről is. Kifejtette, hogy a Gazprom felkereste a Siemens brit leányvállalatát az eszközzel kapcsolatban, de kérdéseire nem kapott választ.

Az államfő kommentálta Liz Truss kinevezését az Egyesült Királyság miniszterelnökének. Ezzel kapcsolatban az a meglátása, hogy

Nagy-Britanniában a vezetőválasztás eljárása távol áll a demokratikus elvektől. Hozzátette, hogy most már Trusson és kormányán múlik, hogy a briteknek és az oroszoknak milyenek lesznek a kapcsolataik.

Az ott uralkodó elitnek megvan a saját programja, ismerjük a toryk álláspontját ezekben a kérdésekben, beleértve Oroszországot is. Az ő dolguk, hogy hogyan építsenek kapcsolatokat az Orosz Föderációval. A mi dolgunk, hogy megvédjük a saját érdekeinket és senki ne kételkedjen abban, hogy ezt meg is fogjuk tenni

– fogalmazott Vlagyimir Putyin.

vg – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Nem zsarolhatnak többé az ukránok a gáztranzittal

Jónás Levente

BEST OF 2023! – Kinek a puccsa? 20 tényállítás, hogy biztosan tudjuk! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben