a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

Putyin kiutat javasolt a gazdasági válságból

A Nyugat önző kísérletei, hogy az egész világot okolja saját hibáiért vezettek a globális gazdasági válsághoz – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, amikor videokapcsolaton keresztül részt vett a 14. BRICS-csúcstalálkozón.

“CSAK ŐSZINTE ÉS KÖLCSÖNÖSEN ELŐNYÖS EGYÜTTMŰKÖDÉS ALAPJÁN LEHET KIUTAT TALÁLNI EBBŐL A VÁLSÁGHELYZETBŐL, AMELY EGYES ÁLLAMOK MEGGONDOLATLAN ÉS ÖNZŐ CSELEKEDETEI MIATT RAGADTA EL A VILÁGGAZDASÁGOT”

– mondta Putyin.

Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy ma, mint még soha, a BRICS-országok vezetésére van szükség ahhoz, hogy egységes politikát dolgozzanak ki a kormányközi kapcsolatok valóban többpólusú rendszerének kialakítására, és hogy ennek a nemzetközi jog általánosan elismert normáin és az ENSZ Alapokmányának legfontosabb elvein kellene alapulnia.

Putyin szerint a BRICS-államok (Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika) valóban hatalmas politikai, gazdasági, tudományos, technológiai és emberi potenciállal rendelkeznek. Befolyásuk a globális színtéren évről évre növekszik

– mutatott rá.

“Oroszország készen áll arra, hogy folytassa a szoros, sokoldalú interakció fejlesztését valamennyi [BRICS] partnerrel, és hozzájáruljon a nemzetközi ügyekben betöltött szerepének erősítéséhez”

– ígérte Putyin.

oroszhirek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

BEST OF 2023! – Kinek a puccsa? 20 tényállítás, hogy biztosan tudjuk! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben