a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

Putyin ma reggeli beszéde: részleges mozgósítás, tartalékosok behívása

Az orosz elnök először szólt az orosz néphez a „különleges katonai művelet” kezdete óta.

Részleges katonai mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én, szerda reggeli beszédében, tudósít a Kommersant. Az orosz elnök úgy fogalmazott: 

„a Nyugat már 2014-ben ágyútöltelékké tette az ukrán népet akkor, amikor elcsatolták a Krím-félszigetet.”

Vlagyimir Putyin elnök először szólt az orosz néphez azóta, hogy február 24-én „különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el Ukrajna ellen. Az orosz elnök szerint a nyugati országok minden függetlenséget és fejlődést megpróbálnak blokkolni, mindezt azért, hogy akaratukat brutálisan rákényszerítsék másokra. Mint fogalmazott, a fő cél, vagyis a donbászi régió lakosságának felszabadítása, nem változik.

„A nyugati országok megpróbálnak blokkolni minden függetlenséget és fejlődést. Azért, hogy brutális módon rákényszerítsék akaratukat más emberekre. A Nyugat célja továbbra is a gyengítés és a pusztítás, ezt nyíltan kimondják”

– mondta beszédében Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök a részleges mozgósítást már a mai, azaz a szeptember 21-ei nappal elrendelte. Putyin kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok.

Pontosabban, tesszük hozzá, azokat érinti a rendelet,

akik tartalékosok és voltak már katonai szolgálatban. Ne felejtsük el, hogy Oroszországban kötelező sorkatonaság van: vagyis a bejelentés jogilag az összes orosz férfit érinti!

Az orosz elnök aláírta az erről szóló rendeletet. 

„Hangsúlyozom, hogy a mozgósítás keretében behívott orosz állampolgárok a szerződés alapján szolgálatot teljesítők minden előnyét megkapják. A népünket mindenáron megvédjük. Minden csapásra válaszolni fogunk, erre azoknak is felhívom a figyelmét, akik atomcsapással fenyegetőznek” 

– mondta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin leszögezte: 

ha Oroszország területi integritását fenyegetik, minden rendelkezésre álló eszközt bevetünk, ez nem blöff.

mandiner – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

BEST OF 2023! – Kinek a puccsa? 20 tényállítás, hogy biztosan tudjuk! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: Putyin kiérdemelte az év trollja címet: „önmagával” beszélgetett

Jónás Levente

Most már akkor is Putyin tette, ha nem is ő volt! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben