Forró drót Imperium Globalorum kiemelt Videó

Putyin: Oroszország sikeresen tesztelt egy “egyedülálló” interkontinentális ballisztikus rakétát (+videók)

Sikeresen tesztkilövést hajtottak végre Oroszország legújabb, RSZ-28 Szarmat típusú interkontinentális ballisztikus rakétájával az ország északi részén lévő pleszecki űrrepülőtérről – jelentette szerdán az orosz hadsereg.

Videó: https://vk.com/video-23268418_456239258

A rakéta átrepült az egész országon, és az oroszországi Távol-Keleten fekvő gyakorlópályán ért földet. “Az inert robbanófejek a Kamcsatka-félszigeten lévő Kura gyakorlótéren kijelölt területen értek földet” – közölte a hadsereg.

Az új “silóbázisú” stratégiai rakéta az R-36M/R-36M2 szovjet fejlesztésű rendszereket fogja leváltani.

Elődjéhez képest a RSZ-28 több fegyverzetet szállíthat, valamint új típusú robbanófejekkel, köztük “hiperszonikus vitorlázóegységekkel” is felszerelhető – jegyezte meg a hadsereg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök “nagy jelentőségű eseménynek” nevezte a kilövést az ország számára, és gratulált a hadseregnek a sikeres tesztindításhoz.

“Az új rendszer a legjobb taktikai és technikai jellemzőkkel rendelkezik, és képes áthatolni minden modern rakétavédelmi rendszeren. Nincs és hosszú ideig nem is lesz párja a világon” – mondta Putyin.

Nemrégiben már bemutatták az akár tízszeres hangsebességre képes rakétarendszert – elháríthatatlan

Ez a valóban egyedülálló fegyver erősíti fegyveres erőink potenciálját, megbízhatóan biztosítja Oroszország biztonságát a külső fenyegetésekkel szemben, és elgondolkodtatja azokat, akik a féktelen agresszív retorika hevében próbálnak fenyegetni minket.

Az új rakéta állami tesztjei várhatóan még idén befejeződnek. Ezt követően leszállítják az első rakétákat az ország stratégiai erőinek és a Szarmat hivatalosan is szolgálatba áll.

A „Satan 2” – Évekkel a többiek előtt az interkontinentális ballisztikus rakétafejlesztésben. Putyin a beszédében (automata magyar felirattal) megköszöni az „intellektuális tőkét”, amely hozzájárul a „fenyegetés elhárításához.”

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

BEST OF 2023! – Kinek a puccsa? 20 tényállítás, hogy biztosan tudjuk! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: Putyin kiérdemelte az év trollja címet: „önmagával” beszélgetett

Jónás Levente

Most már akkor is Putyin tette, ha nem is ő volt! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben