Forró drót great/fake reset? kiemelt Videó

Putyin találkozása Klaus Schwabbal – aztán jött a hosszú asztal… (Pesti Hírnök vélemény + videó)

2019-ben, amikor a Great Reset összefoglaló névvel jelzett globális monetéris stratégiai útmutatás napvilágot látott, egy világ ismerhette meg Klaus Schwab nevét, valamint a figyelem középpontjába került a Világgazdasági Fórum is, mint a globalizmus új korszakának fundamentális eleme.

Konteósok, kíméljenek!

Mivel a konteó (contheo, conspiracy theory = összeesküvés elmélet – szerk.) negatív előjelű, deprimáló címkézéssé vált a világ folyamatainak rendező elveit kereső embereknél, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk akkor, amikor egy ilyen téma, amely kétségkívül valós eseményeket, intézményeket, rendszereket érint, napirendre kerül.

A napokban az interneten felbukkant egy videó, amely Klaus Schwab látogatását mutatja be Moszkvában, s a sajtónyilvános protokolláris tárgyalás részleteit kiragadva most épp klasszikus konteós szemüveget kölcsönöz a találkozónak, kiragadva és brutálisan, totálisan féltreértve egy nagyon is egyértelmű putyini megnyilatkozást:

„Nem okozunk csalódást Önnek.”

Az, hogy e konteós, zárt elméjű társaság mit vél bizonyítani ezzel, kevéssé érdekes, ám a kiindulási pontjukként közölt videó részlet annál inkább:

Putyin találkozója Schwabbal: Épp az ellenekezőjére bizonyíték, mint amit a kommentsimított agyak vélnek bizonyítottnak

Figyeljük meg Putyin testbeszédét, illetve azt az abszurd helyzetet, amikor (moszkvai dramturgia!) egy Világgazdasági Fórum vezetője (értsd. az egyik legnagyobb globális monetáris lobbicsoport vezetője) egy kisasztalnál, a sajtó nyilvánossága miatti kényszerű mosolydiplomata formátumú, kedélyes beszélgetésben ajánl „együttműködést” (hogy mi lett volna e fogalom tartalma, jobb, hogy nem is tudtuk meg), de legalább a könyvének (The Great Reset) elolvasását.

Bár olyan témák szervezték meg a találkozót, mint a „4. ipari forradalom” vagy a 3D nyomtatás technológiai áttörést jelentő elterjedése, mégis nem sokban különbözött attól, mint amikor udvariasan fogadunk egy utazó ügynököt, és forradalmi és világmegváltó akármilyét türelmesen meghallgatva, végül elvesszük a bemutató anyagot, csak ne akarjon tovább aláíratni, megvetetni semmit.

Számomra klasszikus puytini globalocinikus kommunikáció az is, hogy a Világgazdasági Fórum ajánlatára adott válaszadása lényege: Vannak nekünk is fórumaink, azok is tök jók…

És, hogy vajon csalódást okozott-e Putyin a davosiak világklikkes fórumának? Korunk poltikusai közül kevés a kiemelkedő karakter, s közülük is, éppen Putyinra nem jellemző, hogy csalódást okozna. Ahogy az is, hogy amit bejelent, az általában úgy is lesz.

Nem okozott csalódást Klaus Scwabnak. Nyilván, a kötelező kört letudva, fontos sajtónyilvánosságal dokumentáltan fogadta a szuperglobalista menedzsert. De semmit nem ígért, diplomatikusan nyugtázta a nyugati világ bíznisz-nagykövetének progresszív kijelentéseit.

Számomra döntő bizonyíték ez tévés anyag, ami az orosz televízióban jött le, arra, hogy Putyin nem vesz részt semmilyen nyugati tőkekomform újrakezdésben! Ha így lennne, akkor eleve nem is tudnánk ilyen találkozóról…

Nem vett részt, nem vesz részt Putyin a nyugati Great Reset „reseteléseiben”. Sőt, ellenállni látszik azoknak a tudatos és tervezett globális válsággeneráló folyamatoknak, amelyek a szemünk előtt zajlanak, és amelyek jól láthatóan sem embert, sem népeket nem szolgálnak, ellenben a szuperhatalom új generációjának ágyaznak meg: a globális multinacionális profittermelők csúcskasztjának.

Minden jel szerint sikeresen polarizálja az egyensúlyából kibillent világot annak érdekében, hogy természetes ellensúlyként szabjon gátat a globális monopolizáció fenyegető megvalósulásának – nemkülönben az anyaföld, az orosz szállásterület birodalmi, gazdasági paradigmáinak megfelelő minőséget igyekezvén, korszerűen és a kor szellemének megfelelően újra teremteni.

Nem véletlen, hogy a COVID-19 eseménysorozatot követően hibrid,-proxi háború tört ki az oroszok tőszomszédságában, pillanatok alatt gazdsasági világháborúvá kiteljesedve, egyszersmind indokolatlanul elementáris média-antirusszizmust sugározva a világba.

És, hogy bármekkora ár sem számít a davosiaknak, hogy aki nincs velük, az ellenük se lehessen, jól mutatja Európa beáldozása ebben a konfliktusban. A Great Reset európai főpróbájaként.

Az oroszoknál a tömegtájékoztatás és a propaganda ugyanaz. Ahelyett, hogy konteókkal foglalkoznánk inkább figyeljünk arra, mit mond az orosz tévében is bemutatott a két vezető dialógusa nekünk!

Nem kéne esetleg pont Európának is inkább benéznie az orosz államelnök említette, ajánlotta kisebb fórumokba? Vagy az Unióvá egyesülés épp ezt igyekszik meggátolni?

Csak azért kérdem, mert nemsokára csak úgy tehetjük fel e kérdéseket: Nem kellett volna-e inkább…?

Jónás Levente, a Pesti Hírnök

Ez is érdekelhet

Új világrend és a magyarok – Korkép / Körkép / Kórkép mai magyar szemmel (Pesti Hírnök korelemző vélemény)

Jónás Levente

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben