a 22-es csapdája great/fake reset? Imperium Globalorum kiemelt

Putyin: Véget ért a Nyugat globális dominanciájának korszaka

Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy véli, hogy a Kreml ukrajnai katonai akciója miatt az Egyesült Államok és szövetségesei által Oroszország ellen bevezetett, példátlan szankciók legújabb sorozata egy korszak végét jelzik.

Putyin szerint mostantól a Nyugat elveszíti “globális dominanciáját” mind politikailag, mind gazdaságilag.

Az orosz államfő szerdai beszédében kijelentette, hogy

“a nyugati jóléti állam, az úgynevezett arany milliárd mítosza omladozik”.

Sőt,

“az egész bolygónak meg kell fizetnie az árát a Nyugat törekvéseinek, és annak, hogy mindenáron meg akarja őrizni eltűnőben lévő dominanciáját”.

Az orosz elnök élelmiszerhiányt jósolt az egész világra, mivel az Oroszország elleni nyugati szankciók az egész világgazdaságot hátrányosan érintették.

Érintve több nyugati hatalom azon döntését, hogy befagyasztják Oroszország központi banki eszközeit, Putyin azt mondta, hogy ez csak arra szolgál, hogy helyrehozhatatlanul aláássa az ezen országokba vetett bizalmat, és más országok kétszer is meggondolják, hogy tartalékaikat ezen országok gondjaira bízzák-e. Az orosz elnök szerint Moszkva vagyonának közel felét a Nyugat egyszerűen ellopta.

Az orosz államfő a Nyugaton élőkhöz szólva azt mondta, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett masszív szankciók már magára az Egyesült Államokra és Európára is visszahatnak, az ottani kormányok pedig keményen próbálják meggyőzni a lakosságot arról, hogy ezért Oroszország a hibás.

Putyin figyelmeztette a nyugati átlagembereket, hogy hazugságok azok a kísérletek, amelyek Moszkvát próbálják minden bajuk elsődleges forrásának beállítani, és hogy

e problémák nagy része a nyugati kormányok “ambícióinak” és “politikai rövidlátásának” közvetlen következményei.

Putyin szerint a nyugati elit “a hazugság birodalmává” tették országokat, Oroszország azonban továbbra is a saját álláspontját fogja az egész világ elé tárni, bármi is történjék.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

BEST OF 2023! – Kinek a puccsa? 20 tényállítás, hogy biztosan tudjuk! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: Putyin kiérdemelte az év trollja címet: „önmagával” beszélgetett

Jónás Levente

Most már akkor is Putyin tette, ha nem is ő volt! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben