Forró drót great/fake reset? kiemelt

Röszke, mint Európa bukásának kezdete (2015. szeptember 16.)

Közhelyszerű: A háborúban nincsenek jók és rosszak, nincs győztese és vesztese, mert a háború rossz, és mindenki vesztes benne. Eme „magvas” gondolat egy napjainkat érintő, fokozódó háborús logikát rejt, mely egyértelműen bizonyítható. Hét évvel ezelőtt a Röszkénél tapasztalt határincidens, vagyis az invázió katonáinak erőszakos támadása a magyar határvédelem ellen, egyértelműen Európa rendjét volt hivatott gyengíteni. A háttérben megbújó irányítók igazi célja nem a magyar határvédelem képességének a próbája volt, hanem a Nyugat-Európában a közeli jövőben várható polgárháborúk kirobbantásának az előkészítése.

Nyilvánvalóan fontos eme erős kijelentés valóságtartalmát tényekkel alátámasztani. Menjünk hát sorba az eseményeken. Mára már belátható, ami egyértelmű volt a 2015-ben induló illegális migrációval kapcsolatban, hogy

a folyamat olyan tudatosan gerjesztett invázió, mely nem spontán, hanem irányított és kontinensünk elfoglalására, megszokott életformánk átalakítására irányul.

Látva az azóta történteket, az akkori víziót igazolják az elmúlt hét év történései. Tisztán kivehető az ellenségeink által jól megválasztott eszközök és taktikai elemek hatékonyságának a következménye.

Egyszerűen arról van szó, hogy a világgazdaságot uraló pénzvilág vagyonnövekedését akadályozta Európa konszolidált állapota. A renden alapuló, stabil polgári létezés és anyagi egzisztenciális biztonság kihívás volt számukra. Ráadásul, nem csak a Nyugat, hanem lépésről lépésre Közép- és Kelet-Európa is kezdett talpra állni a 60 évig tartó szocialista gazdaság romjaiból.

A háttérhatalom tagjainak rosszallása közepette egyfajta összeurópai érdek bontakozott ki, ahol az egyes nemzetek fejlődése integrálható volt a Kontinens globális érdekeihez. Ez pedig végképp elfogadhatatlan a saját térvesztését vizionáló hadiiparnak és bankvilágnak egyaránt. Mégpedig azért, mert a hadiiparnak folyamatos fegyveres konfliktusok, ha tetszik, háborúk kellenek létezése és profitja növelése érdekében. A bankok részvényeseinek pedig a legjobb ügyfelet a pénzszűkében lévő országok jelentik, hisz a hitel mögé tett állami tulajdonok – földek, termelő üzemek, egyéb ingóságok – mint garanciák, a legcsábítóbbak számukra.

A görög példa bizonyítja, hogyan tudnak a bankok – akár fegyverek nélkül is – egy országot annektálni, amikor az valamilyen oknál fogva túlköltekezik, és nem képes törleszteni a felvett hiteleit.

Formálisan egyetlen bank sem lesz tulajdonosa a pénzügyi válságot megért országnak, de folyamatosan befolyása alatt tudja tartani az éppen aktuális hatalmat. Európa pedig értékes kontinens, hiszen 2015-ig az európai országok többsége képes volt saját lábán állni, gazdaságuk prosperált, így minimális külső finanszírozásra szorultak.

Amiből egyenesen következett, hogy a nagy bankházak elérkezettnek látták az időt a „Big Game” megkezdéséhez. Szólt a parancs az Európa-szerte megtalálható végrehajtó állományuk – politikusok, gazdasági vezetők, NGO-aktivisták – felé:

„Gyengítsd meg a társadalmi stabilitást, kuszáld össze az érdekeket, formáld át az emberek gondolkodását, az addig egyszerűnek és normálisnak tűnő ügyekről bizonyítsd be, hogy tévedésen alapulnak. A dolgok felgyorsítása érdekében, amennyiben mód van rá, idézz elő fegyveres konfliktust, és érd el, hogy az elgörgetett hógolyó a lejtőn lefelé lavinává alakuljon.”

Vegyük hát sorra az eseményeket. Az illegális migráció – invázió – kiiktatja a legfontosabb védelmi képességet, a határvédelem kőbe vésett gyakorlatát. A mögé rakott szólamok – szegény menekülők nehéz sorsa – megosztja a társadalmat, csökken az ítélőképesség, az emberek rendről alkotott tapasztalat megbicsaklik, hisz van, akiknek szabad, akár határon okmányok nélkül közlekedni, míg mások a postán sem vehetik át csomagjaikat, ha nincs náluk egy fényképes igazolvány. A következő lépés az életvédelem ügye, mely 70 év alatt Európa szellemiségének az alfája és omegája volt. Két irányból támadták és győzték le a vérszegény ellenállást. Egyfelől a pandémia idején a „mi a jó megoldás” vitájával, másrészt az „ukrán kártya” bevetésével, amivel azt is sikerült modellezni, hogyan lehet néhány tucat provokátorral egy egész nemzetet átverni. Olyan politikai vezetést segítettek hatalomra, amely zsákutcába kormányozta az addig jól működő országot. De Ukrajnában a fegyverek is megszólaltak, amihez az orosz vezetés – még nem eldönthető – tudatosan volt-e partner, vagy őket is lépre csalta a „Big Game”. Viszont

elérték, hogy az európai egység lehetősége évtizedekre lekerült a napirendről, mivel Oroszországot sikerült kiiktatni Európából. Kísérő jelenségként az elsősorban amerikai hátterű fegyverexport újra virágzásnak indult, nem is beszélve a Kontinensen belül felerősödő belső migrációról.

A végső, legzseniálisabb húzás az oroszok elleni embargó kikényszerítése, amiből az energiaválság alakult ki, bár objektív gazdasági kényszer nincs a hátterében. Vagyis hét év manipulációval elérik, hogy

2022 őszén Európa nyugati felén kirobbanjanak a polgárháborúk, és sajnos nincs kizárva, hogy máshol is ragadóssá válhat eme nem kívánt élethelyzet. Miként számolnak a következményekkel? Remélik, hogy Európa gazdasága megroppan és hitelre szorul, amelyet a bankok örömmel fognak finanszírozni.

Egy-két válsággal, mondjuk polgárháborús helyzettel teli év, és a legtöbb ország máris sorra fizetésképtelenné válik. Életbe lép a jelzálogjog. Vagyis lakhatunk, élhetünk, dolgozhatunk saját országunkban, de hogy milyen formában tehetjük ezt, azt már a hitelezők, vagyis az országok új „tulajdonosai” határozzák meg.

Szóval, miről is szólt a röszkei határincidens 7 évvel ezelőtt? Ha egy kicsit is hiszünk az írói fantáziát nem igénylő tényeknek,

meg kell próbálnunk megálljt parancsolni a közelgő, de elfogadhatatlan eseményeknek. Mindent meg kell tenni ugyanis a jószándékú európai polgároknak,

hogy elkerülhető legyen a polgárháború réme, mely itt kopogtat, és már nem a röszkei magyar-szerb határátkelőnél.

Földi László

VDTA Kuratórium elnöke

Ez is érdekelhet

Összeomlás közelében a német menekültügyi rendszer

Jónás Levente

A német belügyminisztert nem érdekli, ha migránsok gyilkolnak

Jónás Levente

A fegyveres migráns csoportok egymás elleni harcai mindennaposak a déli határnál (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben