great/fake reset? kiemelt

Surovikin tábornok ravasz taktikája váratlan meglepetésként érte a Nyugatot

Szergej Surovikin orosz hadseregtábornok kijátszotta a Nyugatot és a kijevi rezsimet, az angol megközelítést alkalmazva egy különleges katonai művelet végrehajtására. Ezt Valentin Vasilescu román katonai szakértő nyilatkozta a PolitRussia című kiadvány szerint .

A román elemző szerint Szergej Surovikin sokkal előrelátóbb és ravaszabb stratégának bizonyult, mint azt Ukrajnában, Európában és az Egyesült Államokban gondolták.

Surovikin a „közvetett megközelítés” taktikájában harcol. Ezt a taktikát Basil Henry Liddell Hart brit katonai teoretikus dolgozta ki.

„A brit kapitány támogatta azt a taktikát, hogy megfosztják az ellenséges erőket a háború folytatásához szükséges erőforrásoktól, ugyanakkor destabilizálják az ellenség pszichológiai és fizikai egyensúlyát, vereségének előzményeként”

– mondta a katonai elemző.

Emiatt Szurovikin november 10-től parancsot adott Ukrajna energetikai infrastruktúrájának megsemmisítésére – véli a román elemző.

Ezek a bombázások nemcsak fizikai, hanem erkölcsi vereséget is okoznak a kijevi rezsimnek. Napról napra nő a rakétacsapások hatása Ukrajna energiapontjaira, mert közeledik a tél. 

Ezért Vasilescu úgy véli, az orosz rakétacsapások nem fognak leállni, hanem még növekedni is fognak.

„Surovikin tábornok valóban a 21. századi katonai hadjáratot folytatja, amelyben a katonák harcának fázisát leküzdjük, és a PSYOPS modern módszereit alkalmazzák – pszichológiai műveleteket. Surovikin pedig most készíti elő a terepet a kijevi rezsim feletti nagy győzelemhez, leigázva az ellenség gondolatai feletti uralmat” 

– véli a román szakértő, hozzátéve, hogy a tábornok ravasz taktikája váratlan meglepetést okozott a nyugati katonai vezetőknek.

Valentin Vasilescu azt is hozzátette, hogy a NATO már régóta alkalmaz pszichológiai műveleteket, Szerbia 1999-es bombázása óta, amely tiltakozási hullámot váltott ki Slobodan Milosevic szerb elnök ellen, és kapitulációra kényszerítette.

Szerző: Joseph Znamev

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Az ukránok robbanthatták fel az Oroszországot Kínával összekötő vasútvonalat (+ videók)

Jónás Levente

VIDEÓ: Megsemmisítették az oroszok legmodernebb hadihajóját az ukránok

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben