Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

Szíjjártó után Orbán Viktor is az ukránok halállistáján

Orbán Viktor miniszterelnök is felkerült az Ukrajna ellenségeinek listájára a Mitrovorec szélsőjobboldali internetes oldalon. A listán több tízezer ember neve szerepel már.

Az Ukrajna ellenségeit listázó oldalon a nevek mellett olyan személyes adatok is helyet kaptak, mint a születési dátum, az útlevélszám és a lakcím. A HírTV beszámolója szerint az ultranacionalista körök így listázzák Ukrajna ellenségeit.

A Mirotvorec honlapot 2014-ben az után hozták létre, hogy Oroszország annektálta a Krímet, és elfoglalta a Dombász egy részét.

A HONLAP „HALÁLLISTÁJÁN” MÁR TÖBB TÍZEZER EMBER NEVE SZEREPEL, AMI EGYÚTTAL SZEMÉLYISÉGI JOGOKAT IS MEGSÉRT, HISZEN A LISTÁN SZEREPLŐK SZEMÉLYES ADATAIT, SZÜLETÉSI DÁTUMÁT, LAKCÍMÉT ÉS ÚTLEVÉLADATAIT IS KÖZLIK.

A beszámoló szerint ilyen információkhoz csak az ukrán belbiztonsági szervek férnek hozzá, így valószínűsítik, hogy ezekhez szivárogtatás útján jutott hozzá a Mirotvec.

A szélsőjobboldali honlap a kárpátaljai magyar közösség életét is megnehezítette az elmúlt években. A működtetők által kettős állampolgárnak vélt kárpátaljai magyarok személyes adatait is rendre feltöltik a portálra, különösen azokét, akik hivatalokban, intézményekben valamilyen tisztséget töltenek be. Emiatt sokan a munkahelyüket is otthagyták, hiszen félelmet keltett bennük ez a „halállista” – írja a HírTV.

A magyar politikusok közül nem Orbán Viktor az első, aki felkerült a listára. Szijjártó Péter külügyminiszter, valamint Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos neve is szerepel a listán. 

HírTV – index – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Az ukránok robbanthatták fel az Oroszországot Kínával összekötő vasútvonalat (+ videók)

Jónás Levente

VIDEÓ: Megsemmisítették az oroszok legmodernebb hadihajóját az ukránok

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben