Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Tajvan is beállt az ukránok mögé: 800 repülő-aknavető drónt küldtek nekik

A Revolver 860-as drón egyszerre nyolc, 60 milliméteres gránátot tud magával vinni, majd ledobni azokat a célpont(ok)ra.

A Revolver 860-at repülő aknavetőnek is nevezik.

Ez utóbbi névre nem véletlenül szolgált rá. A négy rotorral ellátott szerkezet dobjában nyolc darab 60 milliméteres lövedék kapott helyet. A gyártó DronesVision szóvivője úgy nyilatkozott: a cég a lengyel cégeknek szállítja le az eszközöket, de hogy ők hová adják tovább, azt nem árulta el. Azt azonban aláhúzta, hogy a drónok beszerzése a konfliktus kirobbanása óta megugrott. Ukrajnába azóta közvetlenül nem szállított a cég felszerelést.

Maga a szerkezet 1,35 méter átmérőjű, és összesen 42 kilogrammot nyom. A végsebessége 20 km/h, egy feltöltéssel pedig 20-40 percig tud a levegőben maradni.

Eközben Norvégia és az Egyesült Királyság és drónokat adományozna Ukrajnának. A két ország a Black Hornet nevű szerkezettel látná el az ukrán hadsereget. Ezt felderítésre lehet használni, és legfeljebb 25 percig lehet vele repülni egy feltöltéssel.

A norvég kormány emellett egy SteelRock Nightfighter nevű drónelhárító rendszert is beszerzett Ukrajna számára, ami megvédheti a kisebb harci egységeket.

hvg – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Kínai forgatókönyvek Tajvan elfoglalására: a lehetséges haditervek (+VIDEÓK)

Jónás Levente

Orosz hadihajók jelentek meg a Tajvani-szorosban

Jónás Levente

Tajvan bekerítését gyakorolta Kína

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben