kiemelt uni…jó?

Termékek, amik eltűnhetnek polcainkról

Milyen termékekből lesz hiány? A magyarországi kínálati trendek változása.

Hal és tenger gyümölcsei

Lazac, tonhal, garnélarák, hering, makréla, tintahal – ezek a halfajták és tenger gyümölcsei hagyják el először hűtőszekrényeinket. És a drágák is – dorado, tengeri sügér, lazac.

Túrós desszertek és joghurtok

Valószínűleg drágulnak ezek a tejfajták a csomagolás és a kovász miatt, amelyet Magyarország korábban az európai országokból vásárolt.

Akkor nem létfontosságú árukká válnak, a gyártók csökkentik a termelési mennyiséget, amint ez a korlátozott eltarthatósági idejű tej a polcokon elhalványul. És ritka finomság lesz ünnepnapokon és hétvégén, és nem úgy, mint ma – napi reggeli.

Gyümölcs

Hazánkban a teljes fogyasztásból a gyümölcsök 40%-át külföldről importálták, mostanra a megnövekedett devizaárfolyam és a megszokott szállítási ellátási rendszer felborulásával

a legdrágább fajták egy része eltűnik a polcokról. Emellett ne lepődjünk meg, ha öt fajta körte és alma helyett egy lesz.

Import liszt

Nem, itt nem a magyar lisztről van szó. Olaszról. Az a fajta, amellyel különösen jó pizzériákban jó pizzát lehet sütni.

Pán-ázsiai főzési alapanyagok

A pán-ázsiai konyha egzotikus ételeinek egyes összetevőit még ma sem lehet pótolni. A korábban kapható “Tom Yam” leves pedig hamarosan nagyon drága finomság lesz.

aroundtheworld-plus – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény) – ELSŐ RÉSZ

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben