Forró drót kiemelt united fakes of america

TEXIT: Texas kiválna az Egyesült Államokból?

A texasi Republikánus Párt (GOP) küldöttei elsöprő többséggel szavazták meg, hogy a párt programjába felvegyenek egy olyan pontot, amely egy olyan népszavazást szorgalmaz, amelyben arról kéne voksolni, Texas független állammá váljon-e, vagyis a gyakorlatban kilépjen-e az Egyesült Államokból. A texasi Republikánus Párt tisztviselői a Breitbart Texasnak elmondták: a júniusi szövetségi állami kongresszuson a küldöttek szavazatainak mintegy 80 százalékát nyerte el a tervezet.

A texasi GOP szerdán tette közzé pártprogramját annak ellenére, hogy a kongresszus már június 18-án véget ért. A program 225. pontja felszólítja a texasi törvényhozást, hogy fogadjon el egy olyan törvényt, amely a 2023-as általános választásokon a texasi függetlenség kérdését is szavazásra bocsátja.

A Texasi Nacionalista Mozgalom (TNM) szerdán közleményt adott ki, amelyben azt állítja, a kongresszuson leadott szavazatok több mint 90 százaléka támogatta a „TEXIT”-ről szóló országos szavazást.

A kérdéses pont a következőket tartalmazza:

„Texas függetlensége: Felszólítjuk a texasi törvényhozást, hogy a következő ülésszakon fogadjon el törvényjavaslatot, amely a 2023-as általános választásokon népszavazást ír ki Texas lakossága számára annak eldöntésére, hogy Texas állam szerezze-e vissza függetlenségi státuszát.”

„A TEXIT megelőzte a többi kulcsfontosságú és égető republikánus témát”

– közölték a TNM tisztségviselői. –

„Miközben az ellenzék és a politikai intézményrendszer továbbra is azt a narratívát erőlteti, hogy a TEXIT a texasiak egy hangos kisebbsége által szorgalmazott, marginális ötlet, ismét kiderült, hogy vagy aljas hazudozók vagy teljesen elveszítették a kapcsolatot a texasi szavazókkal.”

A texasi Republikánus Párt szóvivője, Jason Wesolek pontosította a TNM tisztviselői által közölteket annyival, hogy a Texas függetlenségéről népszavazást a küldöttek 80 százaléka támogatta.

demokrata – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: „Az USA megszállja Ukrajnát az eliten keresztül” – megdöbbentő vallomás az ukrán tábornoktól (magyar felirattal)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben