abszolút abszurd Forró drót kiemelt

Üres polcok a boltokban, lesz „visszafelé gorenjézés ” is? (FRISSÍTVE)

Lehetséges, hogy az ukrán válság miatt máris áruhiány van egyes bécsi szupermarketekben? – teszik fel a kérdést a Heute.at hírportál cikkében. Az osztrák napilap online kiadása egy olvasói fotó, illetve leírás alapján az ürességtől kongó hűtőpolcokról számolt be hétfőn.

Olvasónk szombaton bevásárolni indult Simmering városrészben, de csak üres polcokat talált – írja a Heute.at.

Amikor az olvasói fotót beküldő fiatal férfi a szokásos hétvégi bevásárlását szerette volna intézni egy diszkont áruházban a bécsi Leberstrassén,

„elborzadva tapasztalta”, hogy az alapvető hűtött termékek, mint a tej, a vaj, a sajt vagy a joghurt mind egy cseppig elfogyott. Vagy ki sem pakolták a polcokra az árut.

„Sajnos jelenleg nem áll módunkban hűtött árut kínálni” – írták ki a boltban kis papírlapokra.

A Heute szerkesztője megjegyzi: „Hogy az éhes emberek mindent felvásároltak-e a boltban, vagy már az ukrajnai háború és az infláció miatti ellátási hiány sújtja az üzletet, egyelőre nem tudni”.

Megjegyzem, rögtön a nyolcvanas évek Bécsbe gorenjéző időszaka jutott eszembe, csak most nem a szocializmusba kényszerszorult magyarok járnak át a szabad Bécsbe (Gorenje márkájú) műszaki cikkekért, hanem osztrák szomszédaink járnak majd Pestre – élelmiszerért, no meg 18 Celsius fok feletti fűtés-élményért…?

FRISSÍTÉS: A Telex információi szerint csak standard, ideiglenes, technikaio áruhiány volt, polckarbantartás miatt.

Heute.at (Twitter) – hirado – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény) – ELSŐ RÉSZ

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben