Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

Vettel szerint egy meleg versenyző segítene az előítéletek ellen

Sebastian Vettel örülne annak, ha egy meleg versenyző is csatlakozna a Forma-1 világához.

A német pilóta már évek óta küzd az LMBTLQ+ jogaiért. Szivárványos cipő, póló, sisak, esernyő és bicikli is megjelent már a repertoárjában az elmúlt futamok alatt. A négyszeres világbajnok az akcióival arra törekszik, hogy minél többen fogadják el a közösség tagjait.

Nemrég az Attitude magazinnak elmondta, mikor meghallja, hogy valaki negatívan beszél az LMBTQ+ közösségről, akkor rossz érzés fogja el.

“Mikor régebben hallottam, hogy negatívat mondanak az emberek, mindig rossz érzésem volt. Most viszont már magabiztosabb vagyok, felmerek szólalni, és le merem állítani őket. A homofóbia megbélyegzést és előítéletet szül, ez pedig rossz dolog. Ilyen egyszerű.”

– magyarázta az Aston Martin versenyzője.

A Forma-1 történetében Mike Beuttler vállalta fel nyíltan, hogy az azonos nemhez vonzódik. A 1970-es években versenyző brit rejtélyes életét élt, ugyanis az utolsó 14 évéről még legjobb barátai sem tudtak semmit. 48 évesen (1988), AIDS-ben hunyt el.

Vettel szerint az F1-es közösség tárt karokkal fogadna egy meleg pilótát. Ugyanakkor a négyszeres világbajnok tisztában van azzal, hogy régen máshogy alakultak volna a dolgok:

“Úgy érzem, hogy egy meleg versenyző segítene abban, hogy minél gyorsabban tűnjenek el az előítéletek. Segítene jobb irányba terelni a sportágunkat.”

A Pride hónapra készülve két istálló már változtatott a szokásos logóján. Az Aston Martin és a Mercedes szivárványos emblémával kampányol az LMBTQ+ közösség elfogadása mellett.

racingline – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A bajor miniszterelnök kitiltja a genderezést a tartományi iskolákból, hivatalokból

Jónás Levente

„Szerelemből született” – Hogyan?

Jónás Levente

A szörnyeteg, aki a világra szabadította a genderideológiát

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben