great/fake reset? kiemelt

VIDEÓ: Miért szimulál az USA egy akkora kijevi atombombázást, amekkora nincs is?

A videót az Egyesült Államok készítette, és tette közzé, jóllehet nyilvánvalóan hülyeség, és minden alapot nélkülöz: nem létezik ugyanis 100 megatonnás nukleáris bomba. Legalábbis tudomásunk szerint – és a tudomány mai állása szerint. Ahogy Kijevre sem fog senki fúziós bombát dobni.

Mégis az alábbi videón, ami egy szimuláció, egy képzeletbeli 100 megatonnás fúziós bombát dobnak Kijevre, ami teljesen irracionális.

Korábban az orosz híradók mutattak be szimulációkat, nem nukleáris szcenáriókkal, hanem az új, sok machos végsebességű, támadó ballisztikus cirkálórakétarendszereik gyorsaságát bizonyítandó. Különböző európai és amerikai célpontok elérésének, ijesztően rövid időablakainak megjelenítését, egyértelmű elrettentési szándékkal közölték.

Forrás: Orosz HÍrek

Ehhez képest az amerikai szimuláció nem létező bombával, nem létező szándékra utalva… Ez önmagában tipikus. Mármint, az USA nem létező eszközökről nem létező szándékokról szóló jelentései – a legtöbbször ezek háborúkat magyarázó toposzok, lásd iraki tömegpusztító fegyverek, a vietnámi tonkini incidens vagy Bin Laden afgán hegyi rejtőzése…

Most azonban szreintem ez a szimuláció egy nagyon rémisztő üzenet, amely a legerősebben hivatott sarkallni az ukránokat, valamint különösen és mindenekelőtt a kijevieket, hogy álljanak ellen, tartsanak ki. A világnak pedig propaganda:

az amerikai médiakommunikáció folyton orosz atomcsapás veszélyéről beszél, jóllehet eddig egyedül ő vetett be – és civil, nem katonai célpont ellen – atombombát.

Hiszen ki ne az oroszokra gondolna, mint a szimuláció gigabombáját akár le is dobó „terrorista” államra?

Az atombomba feltalálása, és bevetése egyértelműen megmutatta:

lehet ugyan háborúzni, de sohasem olyan „önfeledten”, mint a civilizációnk azt megelőző időszakaiban.

Az urán-és plutóniumbombákat nemsokára valami sokkalta erősebb követte: az elkészült hidrogénbombák a hirosimai, nagaszaki bombákhoz képest azonban több ezerszeres erővel robbantak fel.

„Az USÁ-nak tán előbb lett meg, de a miénk a legnagyobb”

– ez lehetne a Szovjetunió hidegháborús felirata, és ez a nukleáris eszközökre különösen igaz.

A világ legnagyobb bombáját Hruscsov idején készítették el a szovjet tudósok, a gigantikus Cár hidrogénbombát, ami 50 (!) megatonnával robbant fel a messzi szibériai északon, Novaja Zemljában.

A világ is rögtön tudomást szerezhetett a sikeres kísérleti robbantásról. 1000 kilométerre is látható volt a robbanás vakító fénye, a rengéshullám pedig háromszor kerülte meg a Földet.1963. október 30-án az emberiség történetének valaha volt legnagyobb energiafelszabadítása volt a Cár bomba felrobbbantása, amely több mint 50 millió tonna TNT-nek felelt meg, és a Napból azonos idő alatt érkező energia 1%-át is elérte.

Így érthető, hogy sohasem készült 100 megatonnás bomba. Bár az eredeti szovjet elképzelés is ez volt, ám a tudósok széles körű aggodalma, amely ekkora energiaközlésnél magát a bolygót, illetve annak légkörét féltette teljes joggal, 50 megatonnában limitálta az eszköz erejét.

Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Budapest

Jónás Levente

Halott Kéz, amely kinyúl a koporsóból – ha mindenki meghalt, minden rakéta elindul

Jónás Levente

A CNN-alapító Ted Turner valóban elkészítette a világvégekor sugárzandó videót (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben