abszolút abszurd Forró drót kiemelt

Videójátékoktól szívhalált halt gyermekek

Egy új tanulmány szerint szívbetegségben szenvedő gyerekeknél súlyos – akár halálos kimenetelű – szívproblémák is jelentkezhetnek a videójátékok miatt.

HeartRhythm című folyóiratban megjelent, nemzetközi kutatócsoport által készített

tanulmány 22 olyan esetet vizsgált, amikor 7 és 16 év közötti, szívbetegségben szenvedő gyerekeknél játék közben szabálytalan szívverés és azt követő eszméletvesztés következett be

– írja a Futurism.

A 22 GYEREKBŐL HATNÁL TELJES SZÍVMEGÁLLÁS TÖRTÉNT, NÉGYEN PEDIG MEGHALTAK.

Bár ez nem jelenti azt, hogy a szülőknek el kellene dobniuk a gyerekeik játékkonzoljait, a szívbetegséggel élő gyerekekre jobban oda kell figyelni játék közben. Azt is fontos megjegyezni, hogy a minta mérete is rendkívül korlátozott, vagyis az eredményeket óvatosan kell kezelni.

„Ez egy viszonylag kis tanulmány, de így is számos olyan esetet találtunk, amikor a videójátékokkal aktívan foglalkozó gyerekeknél nagyon súlyos szívproblémák léptek fel”

– mondta Shubhayan Sanatani, a British Columbia Gyermekkórház kardiológusa, a tanulmány társszerzője.

A HÁBORÚS TÉMÁJÚ JÁTÉKOK KÜLÖNÖSEN VESZÉLYESNEK BIZONYULTAK.

További kutatásokra van szükség annak meghatározásához, hogy mely konkrét címektől kellene távol maradnia az érintett csoportoknak.

Szerencsére a videójátékok által okozott szívrohamok ritkák, de nem árt óvatosnak lenni, hívta fel a figyelmet Sanatani.

origo – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

VIDEÓ: Bagdy Emőke – Van egy világerő, ami függővé akar tenni minket (Második rész)

Jónás Levente

VIDEÓ: Bagdy Emőke – Önmaguktól is meg kell védeni a gyermekeinket! (Első rész)

Jónás Levente

Hagyjátok békén a gyermekeimet!

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben