Forró drót hajrá, magyar! kiemelt

Világbajnok lett Karma, a magyar mentőkutya

Magyar mentőkutya, Karma állhatott a dobogó legfelső fokára Olaszországban, az augusztus 16-21. között megrendezett I. Egyéni FCI Mentőkutya Világbajnokságon! – számolt be büszkén a hírről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A malinois fajtájú, hétéves mentőkutya gazdája a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában dolgozó Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós. Karma a legmagasabb összpontszámot elérve előzte meg osztrák és dán kollégáit.

A megmérettetésen a 18 országból érkezett kutyás csapatok három fázisban – nyomkövetésben vagy területkutatásban vagy romkutatásban mutathatták meg tudásukat.

A magyar csapat tagjait a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége delegálta a világversenyre, a kiutazó team szakmai irányítását pedig, a MEOESZ tagszervezeteként, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat koordinálta. A versenyzők felkészítésében a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vett részt.

magyarállatvédelem – Pesti Hírek

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben