a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

193-ból 58: az oroszellenes ENSZ szavazás végeredménye

Az ukrajnai konfliktusról szerdán kiadott közös oroszellenes nyilatkozatot mindössze 58 ENSZ-tagállam, vagyis a szervezet 193 tagjának kevesebb mint egyharmada támogatta.

Szerhij Kiszlicja, Ukrajna állandó ENSZ-képviselője az ENSZ székházában újságíróknak olvasta fel a dokumentumot, és megnevezte az összes államot, amely támogatta azt. A nyilatkozat elítéli Oroszország tevékenységét, és felszólítja, hogy azonnal hagyja abba a harci műveleteket.

Csak az USA és hű szövetségesei írták alá a nyilatkozatot

A nyilatkozat aláírói között vannak az Európai Unió országai, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Grúzia, Törökország, valamint néhány ázsiai és latin-amerikai ország.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én különleges katonai műveletet jelentett be a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére válaszul. Hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, hanem az ország demilitarizálását és denácifikálását tűzte ki célul.

Ezt követően a Nyugat nagyszabású oroszellenes szankciókat kezdett bevezetni, és fokozta az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. A nyugati politikusok úgy vélekedtek, hogy ez szó szerint gazdasági háború Oroszország ellen. Az orosz elnök március 16-án megjegyezte, hogy

a Nyugat szankciós politikája az agresszió minden jelét hordozza. Szavai szerint az Oroszország megfékezésének politikája a Nyugat hosszú távú stratégiája.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Az ukránok robbanthatták fel az Oroszországot Kínával összekötő vasútvonalat (+ videók)

Jónás Levente

VIDEÓ: Megsemmisítették az oroszok legmodernebb hadihajóját az ukránok

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben