Pesti Hírek.

Karakteres. Rendhagyó. Mint mi, magyarok…!

Pesti hírek… Mik a pesti hírek? Kérdezte, kérdezi az ország mindig a fővárosból jövő látogatót, az elmúlt évszázadban főként inkább aggódva, mint derűsen.

S, hogy mik a pesti hírek mostanság, azon ugyancsak nehéz kiigazodni. Mert hogyan is áll most a pestiesség? Mindenekelőtt kétfelé. Ott vannak, akik legutóbb „győztek” Budapesten és ott vannak, akik „győznek” országosan. E kétféle lelkes pesti atyafiak, asszonyaikkal egyetemben kétféle világlátással, valóságfelfogással, kétfelé hasítják a pesti magyar hírfolyamot. Ez a ketté hasított hírfolyam lélek, -és tudathasadt állapotban tart minket, méghozzá minden idők legnagyobb információs özönének a korszakában, ezért aztán minden idők legszembenállóbb egymás mellettiségét okozva, a sok száz éve jobb sorsra hivatott magyar létezésünkben.

A XXI. századi, száguldó technoevolúciós fejlődés ugyanis univerzálissá tette mindannyiunk számára, a képzelet és fantázia minden utópiáját és disztópiáját: az ember új „virtuális valóságát.” Ez a virtuális valóság (ami virtuális, nem lehet valóság…!), plusz valóságot adott nekünk, olyan plusz végtelenséggel és követhetetlenséggel, hogy ekképp leginkább elveszejti a kor kísérletező, élménykereső, infó halász emberét.

De mi nem kísérletezünk. Nem adunk élményt. Értéket teremtünk, mert átadásra csak az érdemes. 

Nem veszünk részt az információs özönben. Nem információt adunk, hanem tudást. A hír érték és a szabad magyar vélemény alapja, ami a magyar tudástőke forrása. Egyedülálló felelősségünk ezért ezt felismerve segíteni biztosítani – valójában nem is kevesebbet, mint a magyarság, a meg is trianonozott magyarság tovább élését, e létbizonytalan, újra csomagolt, digitalizált új világban.

A Pesti Hírek nevében: Jónás Levente alapító-főszerkesztő, a Pesti Hírnök

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben