Forró drót kiemelt trolltartó

A bűn, félelem és kontroll mániákus ördögi köre

Akinek bűnei vannak, annak vagy van bűntudata, vagy nincs. Ha teljesen őrült, akkor egyáltalán nincs. Akár van valakinek bűntudata, akár nincs, aggódni fog a büntetés miatt, és ez az aggódás egészen szélsőséges méreteket ölthet.

Mit akar az, aki fél a büntetéstől? Kontrollt. Mit akar az, aki megtébolyodott a büntetéstől való félelemtől? Korlátlan, a gondolkodásra is kiterjedő kontrollt.

Minél befolyásosabb valaki, potenciálisan annál nagyobb bűnöket követhet el. És annál eszelősebb tettekre ragadtathatja magát, hogy elkerülje a lelepleződést és a büntetést.

Odakinn olyan emberek futkároznak, akiket akkora bűnök terhelnek, melyek ha kiderülnének, egy igazán rövid utca egyik végéből nem jutnának el a másikig élve.

Ezért ezeknek a figuráknak odakinn az a mániája, hogy mindent irányítani kell, és a kontrollmánia mértéke jelzi a bűnök nagyságát.

Különös, hogy a büntetés elkerülése érdekében sokkal nagyobb bűnöket követnek el, mint amekkora az eredeti volt.

Így tehát ez egy ördögi kör.

Egy roppant befolyásos pszichopata, aki tönkreteszi az egész világot, nehogy bárki felelősségre vonhassa, talán úgy indult egykor, hogy ellopott egy csokit, amit soha nem mert bevallani, annyira félt a szidástól vagy a pofontól.

Julius Andan hivatalos

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Mentsük meg! De, mégis, mit?

Jónás Levente

Miről szólt 2023 és miről fog szólni 2024?

Jónás Levente

Természet ereje vs. természetes erő

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben