Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

A hitleri Németország visszajött: „Európa ellenségei” az egyes európai országok, keleti hadszíntér

Miközben lőszerrel és fegyverekkel megrakott vonatok mennek az ukrán hadzsíntérre, a német közbeszéd Európa ellenségeinek titulálja Magyarországot, Lengyelországot, Olaszországot és Svédországot. Közben a német vezetés saját lakossága ellenére, harsány fedőpropagandát tolva, a háborús hátországot idéző állapotokba taszítja polgárait. Hátborzongatóan kísérteties, nem?

„Magyarország, Lengyelország, Olaszország, Svédország – egyre több ellensége van Európának. Hány jobboldali kormányt bír el még az Európai Unió? Hosszabb távon ez nem lesz jó”

– elmélkedik a Süddeutsche Zeitung.

A Süddeutsche Zeitung arra figyelmeztet, hogy egyre több jobboldali kormány emelkedik fel az Európai Unióban. Az írás szerzője, Hubert Wetzel Magyarországot, Lengyelországot és Svédországot említette, és hozzátette, hogy nemsokára Olaszország is csatlakozhat ehhez a blokkhoz (Olaszországban szeptember 25-én tartanak választásokat – a szerk.)

„Ez nem egy jó ősz az Európai Unió számára”

– összegez a publicista, aki szerint Magyarországot és Lengyelországot nem vennék fel az Európai Unióba, ha ma kérvényeznék felvételüket a blokkba.

Wetzel szerint az, hogy Svédország és Olaszország is jobbra fordul, az EU elhibázott migrációs politikájának „köszönhető”.

„Hosszabb távon nem fogunk tudni mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Európával ellenséges erők kormányoznak a tagállamokban”

– összegez a német lap szerzője.

És akkor mi lesz, liebe Deutsche?

Címlapképen a Völkischer Beobachter 1941. augusztus 4-ei száma. Csak a fejléc változott.

mandiner – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Európai haláltánc

Jónás Levente

A németek megint háborúra készülnek

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben