a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

„A kínai nemzetnek megvan a bátorsága, hogy a végsőkig harcoljon az ellenséggel”

Global Times szerkesztőségi cikke ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy Kína szuverén ország, nem hátrál meg, és az őt ért vádak ellenére is a párbeszéd híve. Ugyanakkor olyan jeleket látnak, melyek arra utalnak, hogy az Egyesült Államokban „egyes amerikai politikusok és a közvélemény elveszett abban az őrületben, hogy Tajvan szigetét bevonják az orosz-ukrán konfliktusról szóló narratíváikba. Arrogánsabbak és harciasabbak lettek, és meggondolatlanabbak Kína alapvető érdekeivel szemben”.

Azt írja a szerkesztőség, hogy

„miután korábbi kampányai kudarcot vallottak, legyen szó kereskedelmi háború indításáról Kínával, a COVID-19 eredetmeghatározásának politizálásáról, „szép látvány” megteremtéséről Hongkongban, a rágalmazásig Xinjiang “népirtás” miatt ezek a trükkök nem működtek”, ezért aztán Tajvanban látják a megoldást arra, hogy hegemóniájukat megtartsák és Kína ellen lépjenek fel.

Közben pedig hihetetlenül kegyetlen javaslatokkal állnak elő;

„Nemrég Washington megpróbálta rávenni a tajvani hatóságokat, hogy vásároljanak nagyszámú mobil és halálos fegyvert, hogy “aszimmetrikus háborút” vívjanak a kínai szárazfölddel. Néhányan az Egyesült Államokban még azt is felvetették, hogy “az amerikai hadseregnek el kell pusztítania Tajvan infrastruktúráját, hogy segítse Tajvant, ha a szárazföld lecsap Tajvanra”

– írják.

Ilyen gonosz szándékkal és “Tajvan megmentésének” leple alatt tud-e egy ilyen Egyesült Államok biztonságot nyújtani szövetségeseinek és a DPP hatóságainak? – teszik fel a jogos kérdést.

Bárki, aki ismeri Új Kína történetét, tisztában van Kína korai figyelmeztetésének jelentőséggel: “Ha eljön a nap, ne mondd, hogy nem kaptál felvilágosítást.” Kína kemény szóbeli figyelmeztetései soha nem akarják megijeszteni az embereket, hanem határozott cselekvési elhatározást és konkrét cselekvési terveket tartalmaznak.

A tajvani kérdés Kína alapvető érdekeit érinti, és nem lesz “kivétel”. Kína minden tőle telhetőt megtesz, hogy békés megoldást keressen a tajvani kérdésre, de elkerülhetetlenül a legerősebb elszántsággal és a legmegfelelőbb előkészületekkel kezeli a “Tajvan függetlenségének” minden kockázatát.

Szeretnénk emlékeztetni az Egyesült Államokat:

A tajvani kérdés helytelen kezelése bomlasztó hatással lesz a kétoldalú kapcsolatokra.

” Az Egyesült Államoknak mérlegelnie kell ezt, és szeretnénk a többi felet is emlékeztetni:

“A kínai nemzetnek megvan a bátorsága, hogy a végsőkig harcoljon az ellenséggel”

itthonrólhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Új világrend és a magyarok – Korkép / Körkép / Kórkép mai magyar szemmel (Pesti Hírnök korelemző vélemény)

Jónás Levente

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben