Forró drót kiemelt united fakes of america Videó

Amerika déli határai felé közelít az eddigi legnagyobb migránskaraván (+videó)

Egy haiti migráns, aki csatlakozott az eddigi talán legnagyobb, Mexikón keresztül az Egyesült Államokba tartó migránskaravánhoz, azt követeli Biden elnöktől, hogy tartsa be ígéretét, miszerint nem utasítja őket ki az országból, miután elérik a határt.

„Megígérte a haiti közösségnek, hogy segíteni fog nekünk” – mondták a Fox Newsnak nyilatkozó migránsok. – „Hogy visszavonja a 42. cikkelyt. Segít nekünk abban, hogy valódi menedékjogot kapjunk”.

A bevándorlási törvény 42. cikkelye (42 U.S.C. §265) a világjárvány kitörése után lehetővé tette, hogy megtagadják az országba való belépést azoktól, akik olyan területekről érkeztek, ahol jelen volt a vírus. Joe Biden ígéretet tett arra, hogy a járvány csillapodásával visszavonja ezt a rendeletet, ez azonban eleddig nem történt meg.

Ez a migránskaraván a legnagyobb lehet, amely valaha is elérte az Egyesült Államok déli határát: a jelenlegi, közel 10 ezer migráns száma várhatóan mintegy 15 ezerre duzzad majd.

A karaván hétfőn indult el a mexikói-guatemalai határon található Tapachulából. A főként Venezuelából, Kubából és Nicaraguából érkező migránsok az úgynevezett tengerparti útvonalon haladnak majd az amerikai határig.

„Úgy számoljuk, hogy körülbelül 9500-an vagyunk, az elejétől a végéig öt és fél kilométer hosszú a sor, folyamatosan csatlakoznak hozzánk még többen, az első rendőri ellenőrzésnél (…) szabadon átengedtek minket”

– mondta a karaván szervezője, Luis Villagran a Fox Newsnak hétfőn.

Egy huszonnégy állam által benyújtott per egyelőre megakadályozta a 42. cikkely visszavonására irányuló terveket, miután egy louisianai kerületi bíró úgy döntött, hogy a korlátozások a per lezárásáig érvényben maradhatnak. A perben részt vevő államok azzal érveltek, hogy a rendelkezés feloldása „illegális migrációs és kábítószer-kereskedelmi hullámhoz” vezetne.

A kritikusok az elnököt hibáztatják a déli határon kialakult válsághelyzetért, azzal érvelve, hogy

Biden a Trump-éra bevándorlási politikájának visszájára fordításával arra bátorította a migránsokat, hogy nekivágjanak a veszélyes útnak Mexikón keresztül az amerikai határig.

foxnews – Demokrata – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: „Az USA megszállja Ukrajnát az eliten keresztül” – megdöbbentő vallomás az ukrán tábornoktól (magyar felirattal)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben