Forró drót kiemelt PROGRESSZOR uni…jó?

Az EU (vagyis mi is) tervezi finanszírozni Ukrajna újjáépítését?

Az Európai Unió szolidaritási alap létrehozását tervezi a háború sújtotta Ukrajna újjáépítésének finanszírozására. A tagállamoknak azt mondták, hogy a költségek nagy részét fizetniük kell – értesült a Bloomberg.

Az Európai Bizottság azt mondta a diplomatáknak, hogy egy olyan uniós eszközön dolgozik, amely az ország hosszú távú szükségleteire összpontosít. A tagállamoknak szánt Covid-19 utáni helyreállítási alap mintájára befektetéseket és reformokat finanszírozna az ukrán kormánnyal egyetértésben, de nem világos, hogy mennyi támogatást vagy kölcsönt biztosítanak.

Mivel a háború még mindig tart, az EU végrehajtó ága nem tud pontos összeget mondani, de azt közölte az EU-nagykövetekkel, hogy ez a szám évtizedek alatt eléri a több száz milliárd eurót.

A háború utáni újjáépítés és az esetleges háborús jóvátétel valószínűleg téma lesz a következő hetekben, mivel Brüsszelben és Washingtonban magas rangú tisztviselők azt tervezik, hogy megvitatják Kijev pénzügyi támogatásának módjait, valamint annak biztosítását, hogy a hatalmas összeget ne használják fel visszaélésre. 

blogstar – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Abszurd, komolytalan és nevetséges”: Ukrajna múltja, jelene és jövője (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben