Forró drót kiemelt united fakes of america

Az USA újabb szankciókkal provokálja Kínát

Washington újabb szankciókkal provokálja Kínát: a pénteken bemutatott csomag több mint 30 vállalatot sújt valamilyen büntetőintézkedéssel és megtiltja, hogy amerikai eszközökkel gyártott chipeket adjanak el az ázsiai országnak, történjék az előállításuk bárhol a világon.

Az USA tehát ismét a világ csendőrét, illetve ezúttal vámellenőrét játssza, mindezt bevallottan azért, hogy megtörje és évekkel vesse vissza vetélytársa fejlődését.

Az efféle gazdasági nyomásgyakorlás egyszer már világháborúba taszította a Csendes-óceáni térséget: a rohamtempóban iparosodó

Japánt a ’30-as években az Egyesült Államok minden eszközzel igyekezett elzárni a nyersanyagforrásoktól.

Az eredményt ismerjük, csak úgy tűnik, a tengerentúlon nem oktatnak történelmet, de legalábbis nem veszik komolyan a mondást: tanulj a múlt hibáiból.

Miért gondoljuk így? Mert

a chipgyártás globális központja éppen az a Tajvan, amire Kína a népköztársaság fennállása óta igényt formál.

A fegyveres konfliktus amúgy is egyre elkerülhetetlenebbnek tűnik Peking és Tajpej között – erre az USA olajat önt a tűzre. Az is lehet, persze, hogy nem véletlenül, hiszen eddig az orosz-ukrán háborúnak is az amerikaiak voltak a nyertesei.

bekezdések – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Kína budapesti nagykövetének írása a magyar-kínai együttműködésről, az új globalizáció korában

Jónás Levente

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben