a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

Bevethetnék az amerikai hadsereget Ukrajnában – „Putyin elrettentésére”

Adam Kinzinger, az Egyesült Államok Képviselőházának republikánus tagja egy olyan határozatot terjesztett elő, amely lehetővé tenné az Egyesült Államok katonai erejének bevetését abban az esetben, ha Oroszország vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyvereket használna Ukrajnában.

Adam Kinzinger, aki Illinois szövetségi államot képviseli, a CBS tévécsatorna Face the Nation című műsorában vasárnap hozta nyilvánosságra, hogy beterjesztett egy határozatot, amely – ha a Kongresszus elfogadja – felhatalmazást adna Joe Biden elnöknek arra, hogy aktiválja az amerikai hadsereget Ukrajna megsegítése érdekében.

„Nem hiszem, hogy erőszat kellene alkalmaznunk Ukrajnában”

– nyilatkozta a képviselő, aki hozzátette: a határozat abban az esetben adna felhatalmazást a katonai beavatkozás elrendelésére az amerikai elnök számára, ha Vlagyimir Putyin nukleáris, biológiai vagy vegyi fegyvereket vetne be az ukrajnai háborúban. A politikus, aki korábban az amerikai légierőnél szolgált és kétszer járta meg Irakot, azt mondta,

a határozat elsődleges célja az orosz elnök elrettentése lenne, és nem bírna kényszerítő erővel az Egyesült Államok elnökére nézve.

demokrata – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben