Forró drót kiemelt uni…jó?

Csődbe ment a legnagyobb német wc-papír gyár, tehát az EU kitiltja az orosz wc-papírt

Az EU, amely az ukrajnai konfliktus miatt kereskedelmi bevételektől akarja megfosztani Moszkvát, javasolta az orosz gyártmányú higiéniai termékek – a szappantól és a borotválkozási termékektől kezdve a WC-papíron át a dezodorokig – behozatalának betiltását.

Az oroszellenes szankciók nyolcadik csomagja, amelyet szerdán mutattak be Brüsszelben, számos acéltermék behozatalát is betiltaná, és megpróbálna árplafont bevezetni az orosz olajra.

“Nem fogadjuk el a látszat-referendumokat és az ukrajnai annexió semmilyen formáját, és eltökéltek vagyunk abban, hogy a Kremlt megbüntessük a további eszkalációért”

– jelentette ki Brüsszelben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Elmondása szerint a javasolt szankciócsomag várhatóan “további 7 milliárd euró bevételtől” fosztja meg Oroszországot.

A Politico szerint a rendszer értelmében az eu lakosainak nélkülözniük kell az orosz gyártmányú “szépségápolási vagy sminktermékeket”, borotválkozási kellékeket, “személyi dezodorokat”, fogselymet, szappant és wc-papírt.

Von der Leyen bejelentése mindössze néhány nappal azután érkezett, hogy Németország egyik jelentős vécépapírgyártója, a Hakle csődöt jelentett az energia és az alapanyagok egekbe szökő áraira hivatkozva.

A Hakle és más német cégek arra kérték a szövetségi kormányt, hogy a fizetőképesség megőrzése érdekében szabjon felső határt az energiaáraknak – de ez még azelőtt történt, hogy hétfőn egy robbanássorozat megrongálta a két Északi Áramlat-vezetéket, és talán végleg elvágta Németországot az orosz földgáztól.

Eközben a kormány tisztviselői arra utasították a németeket, hogy kevesebbet zuhanyozzanak és mosdókendőt használjanak, hogy spóroljanak a meleg vízzel.

A tervezett szankciókat kommentálva Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy a

higiéniai termékek és a víztakarékosság között “önkéntelenül is eszünkbe jut a 200 évvel ezelőtti híres levél”, amelyben Napóleon francia császár állítólag azt mondta feleségének, Josephine-nek: “Ne mosakodj”.

Az EU szankcionálni kívánja Alekszandr Dugin filozófust is, akinek a lányát, Darját a múlt hónapban meggyilkolták egy moszkvai autósmerényletben. Oroszország a terrortámadás két gyanúsítottját azonosította, mindketten ukrán állampolgárok.

Pesti Hírnök megjegyzés:

Hogy is mondta Goebbels a Volkssturm egységek felállítása kapcsán 1945 kora tavaszán? „A felszerelés hiányát majd pótolja a győzelembe vetett hit!”. Szintén Goebbels nevéhez fűződik a háborús mobilizálás legszélsőségesebb és legembertelenebbje, a totális háborús civil mozgósítás. Megjegyzem, a német (ideiglenesn összeurópai) vezetők akkor is a keleti frontra hivatkoztak.

Ha igaz, hogy a történelem az élet tanítómestere, akkor tanuljunk: Legalább a közelgő kiugrási kísérletünk ne végződjön úgy, mint 1944-ben…!

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény) – ELSŐ RÉSZ

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben