Forró drót kiemelt Videó

Fekete lódarazsakkal az oroszok ellen (+videó)

Az ukrán nemzeti ünnep idején Kijevbe látogató Boris Johnson távozó brit miniszterelnök bejelentette, hogy az újabb támogatási csomag keretében 850 db norvég fejlesztésű Black Hornet nanotechnológiás felderítő drónt adnak Ukrajnának.

Erről a berendezésről tudni kell, hogy a mérete a lényeg, ugyanis mindössze 16X2,6 cm -es, helikopter kinézetű, s ennek az elvének megfelelően működik is. Három kamerát hordoz, az egyik előre néz, a másik 45 fokos szögben lefelé, a harmadik pedig 90 fokban lefelé. Ezzel tökéletesen felderíti a terepet.

Olyan kicsi, hogy gyakorlatilag észrevehetetlen, lelőhetetlen (legfeljebb elektronikusan zavarható).

A kezelése nagyon egyszerű, rövid idő alatt megtanulható. Egy feltöltéssel 25 percet tud repülni, a maximális sebessége 21 km/h. Ezen adatokból kiderül, hogy közvetlenül az alakulat előtt lévő néhány km-es táv felderítésére alkalmas. A terepen mozgás közben akár egy lövészraj is alkalmazhatja, hogy felderítse az ellenségnek hol vannak megerősített pontjai és hol csúszhat át a hálón észrevétlen. A maga kategóriájában globális piacvezető a Fekete lódarázs.

A csomag ára mintegy 90 millió norvég korona. Mint a norvég kormány tegnap bejelentette az angolokkal közös adományprogramot 400 millió koronával támogatják.

Az eszköz rendszeresítve van az angol, amerikai, német, ausztrál hadseregben is, ami jelzi, hogy játék méret komoly tudást rejt.

Háborúk világa, világok háborúja – youtube – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Az ukránok robbanthatták fel az Oroszországot Kínával összekötő vasútvonalat (+ videók)

Jónás Levente

VIDEÓ: Megsemmisítették az oroszok legmodernebb hadihajóját az ukránok

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben