Forró drót hajrá, ember! kiemelt

Homo Floresiensis: a „hobbitok” mégsem haltak ki?

Még 2003-ban történt egy óriási felfedezés az indonéziai Flores-szigeten, akkor régészek egy csoportja meghökkentően jó állapotban megmaradt, egy addig ismeretlen emberfaj maradványait találták meg.

Pedig a tudósok elsődleges célja az volt, hogy pontosabban megérts Még 2003-ban történt egy óriási felfedezés az indonéziai Flores-szigeten, akkor régészek egy csoportja meghökkentően jó állapotban megmaradt, egy addig ismeretlen emberfaj maradványait találták meg. Pedig a tudósok elsődleges célja az volt, hogy pontosabban megértsék a modern ember Ázsiából Ausztráliába történő vándorlását.

A szigeten talált emberfaj a Homo floresiensis nevet kapta. Őket pedig gyakran nevezik J. R. R. Tolkien világsikerű műve, A Gyűrűk Ura-trilógia után hobbitoknak is a méretükből kifolyólag.

A szakértők akkor arra jutottak, hogy a „hobbitok” 12 ezer éve tűnhettek el, de korábban 50 ezer évről is beszéltek már a tudósok.

Ám egy váratlan állítással állt elő a The Scientist tudományos folyóiratban Gregory Forth antropológus.

A VÉLEMÉNYCIKKBEN ARRÓL ÉRTEKEZIK, HOGY MEGLEHET, A KORÁBBI ÁLLÍTÁSUNKKAL TÉVEDTÜNK, ÉS A FLORESI EMBER NEM TŰNT EL A FÖLDRŐL, HANEM MÉG VELÜNK ÉLNEK, CSUPÁN RITKÁN LÁTHATÓK. A HELYI LAKOSOK UGYANIS GYAKRAN BESZÁMOLNAK MAJOMEMBEREKRŐL, AKIK AZ ERDŐK MÉLYÉN ÉLNEK.

A tudós harminc emberrel is beszélt, hogy a rejtély nyitjára jusson. Forth amúgy nemrégiben megjelentett egy könyvet is, amely a Between Ape and Human címre hallgat, és a legenda nyomába eredt a helyiek segítségével.

promotions – Pesti Hírek

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben