Forró drót kiemelt united fakes of america

Így büntetné az USA hazánkat a vétó miatt

Amerikai pénzügyminisztériumi tisztviselők egy másik megoldást terveznek az orosz olaj minél inkább háttérbe szorítására: az import megdrágítását a vámon keresztül, amelyből Ukrajna újjáépítését is lehetne finanszírozni – írja a Portfolio.

A Reuters tudósítása szerint amerikai tisztviselők a G7 hétvégi pénzügyi találkozóján azt a javaslatot tervezik benyújtani, hogy az uniós tagállamok vessenek ki vámokat az orosz olajra, ami így gyorsabb alternatívája lenne a teljes olajembargónak.

A tervek szerint, aki orosz olajat venne, az az importvám egy pénzügyi alapba helyezésével hozzájárulhatna Ukrajna gazdasági helyreállításához is.

Az amerikai terv az, hogy az orosz olajfajtákra vonatkozó importvámot olyan szinten kellene megállapítani, amely megragadná ennek a különbségnek egy részét, tehát elvennék az orosz olaj árelőnyének egy részét, de közben elég alacsony is legyen ahhoz, hogy Oroszországnak továbbra is megérje kitermelni az olajat, mert így az egyéb olajfajták iránti kereslet sem gyakorol akkora áremelő hatást.

Az is a tervek között szerepel, hogy az ilyen módon beszedett vámbevételeket egy Ukrajnának szánt helyreállítási és újjáépítési alapba lehetne betenni, és így kielégítenék azt a vágyat is, hogy Moszkva legalább részben (és áttételesen) fizesse meg a hatalmas újjáépítési erőfeszítések egy részét.

portfolio – hetek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben