Forró drót Imperium Globalorum Videó

Izraeli fejlesztésű, drónokkal ellátott robot tankot mutattak be (+videó)

A védelmi minisztérium múlt héten jelentette be, hogy megkezdi a jelenleg még fejlesztés alatt álló, pilóta nélküli robotizált harcjárműnek, az Medium Robotic Combat Vehicle (M-RCV) tesztelését több izraeli fegyvergyártó céggel együttműködésben. A Párizsban megrendezett Eurosatory kiállításon először bemutatott M-RCV a minisztérium tájékoztatója szerint számos élvonalbeli technológiával el lett látva.

Ezek között szerepel egy

páncéltörő rakétarendszer, valamint a drónok hordozására és más, nagyobb súlyú eszközök szállítására alkalmas kialakítás.

De arra is gondja volt a mérnököknek, hogy kifinomult manőverezésre is alkalmassá tegyék a M-RCV-t.

A robotikai megoldásokat a BL Advanced Ground Support Systems csapata dolgozta ki, míg a harckocsin található, 30 milliméteres lövedékekkel ellátott géppuskatornyot a minisztérium Harckocsi- és APC Igazgatósága fejlesztett ki.

Ezeken felül pedig aktív védelmi rendszerrel is ellátták az új csodafegyvert, melyet az Elbit Systems fejlesztett, de egyéb más vállalatok is kivették részüket a futurisztikus harckocsi megalkotásának folyamatából.

Az izraeli szaktárca közleménye szerint az új fejlesztésű jármű képes drónok fogadására is, amennyiben felderítő küldetésekre kerülne sor, ugyanakkor az Elbit és a Foresight Autonomous által kifejlesztett passzív érzékelő hordozására is tökéletesen alkalmas.

„Az M-RCV rendkívül önálló megoldást jelent az előrenyomuló felderítések során, valamint a kontrollált letalitás (halált okozó képesség – a szerk.) vonatkozásában, mindenféle terepen”

– áll a minisztérium közleményében.

Mint írják,

nappal és éjszaka is remekül működik valamennyi időjárási körülmény között, miközben a működése továbbra is hatékony és egyszerű marad, amihez csupán minimális kezelői beavatkozás szükséges.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a harci forgatókönyveknek megfelelő tesztelések várhatóan jövőre fognak elkezdődni, ugyanakkor egylőre még nem lehet tudni, mikor áll készen a jármű az éles bevetésekre.

Hetek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Netanjahu két tűz között

Jónás Levente

Izraelnek nincs választása

Jónás Levente

Oroszország a vadászgépek után támadó harci helikoptereket is elad Iránnak

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben