Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

Keresztény hite miatt került börtönbe – ma, Európában (+petíció)

Talán már hallott arról az ír tanárról, aki azért került börtönbe, mert nem volt hajlandó eleget tenni az iskolája azon kérésének, hogy az „ők” névmást használva hivatkozzon egy diákra, és új, nemétől eltérő néven szólítsa.

Egy újabb eset, amikor valakit keresztény hite miatt bocsátottak el, vagy távolítottak el más módon a közéletből, pusztán azért, mert kiállt hite szerinti meggyőződése mellett.

Enoch Burke így nyilatkozott az esetéről: 

„A transzneműség ellentétes a keresztény meggyőződésemmel. Emellett ellentétes a Szentírással, az ír anglikán egyház és az iskolám erkölcsével is”. 

(Iskolája fenntartója az ír anglikán egyház.)

Ez az esemény megköveteli, hogy felismerjük a fájdalmas igazságot: ami történt, az már nem egyedi eset.

  • Néhány hónappal ezelőtt az Egyesült Királyságban Maureen Martint – egy 56 éves keresztény nőt – elbocsátották állásából, mert vallási meggyőződésén alapuló véleményt nyilvánított.
  • Tavaly a finn parlamenti képviselő, Päivi Räsänen is a börtön kockázatát vállalta azzal, hogy egy bibliai idézetet tett közzé személyes Twitter-oldalán.
  • Még a CitizenGO angliai igazgatóját, Caroline Farrow-t is a Legfelsőbb Bíróság elé hurcolták, és ideiglenes eltiltással sújtották azért, mert felszólalt a transzgender lobbisták csúsztatásaival szemben.

Mindannyian annak a társadalomnak az áldozatai, amely megtiltja a keresztényeknek a véleménynyilvánítást, ha az ellentétes az LMBTQ-ideológiával.

Burke és kilenc testvére mélyen vallásos evangélikus családból származnak, és egy olyan társadalomban próbálnak tevékenykedni, ahol a jogrendszerbe ütközik a keresztény tanítás megélése.

Sok támadás éri őket, különösen a média részéről, amely már most is egyfajra fanatikus vallásos emberekként próbálja bemutatni őket.

Az ír igazságügyi miniszter, Helen McEntee éppen egy gyűlöletbeszédről szóló törvényjavaslatot készít elő, 

„hogy megkönnyítse a vádemelést és a gyűlöletből fakadó bűncselekmények elmarasztalását”.

Ez oda vezethet, hogy a jövőben még könnyebben eltilthatják, félreállíthatják, bíróság elé citálhatják vagy börtönbe zárhatják azokat, akik kitartanak vallási meggyőződésük mellett.

Enoch Burke esete újabb támadás a szólásszabadság és a lelkiismereti szabadság ellen.

Nem engedhetjük meg ennek a folytatását. El kell mondanunk az ír kormánynak, hogy ameggyőződés melletti kiállás nem lehet bűncselekmény egy szabad társadalomban.

Írja alá petíciónkat, amelyben Enoch Burke szabadon bocsátását kérjük, és azt, hogy továbbra is gyakorolhassa tanári hivatását:

A PETÍCIÓ ITT ÍRHATÓ ALÁ

CitizenGo – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A bajor miniszterelnök kitiltja a genderezést a tartományi iskolákból, hivatalokból

Jónás Levente

„Szerelemből született” – Hogyan?

Jónás Levente

A szörnyeteg, aki a világra szabadította a genderideológiát

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben