Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Kína arra figyelmeztette a légitársaságokat, hogy maradjanak távol Tajvantól

Kína légiforgalmi hatósága értesítést küldött az Ázsiában működő légitársaságoknak, amelyben tájékoztatja őket a Tajvan körüli közelgő katonai gyakorlatról. Azt tanácsolták nekik, hogy maradjanak távol a sziget körüli hat zónától, amelyeket a kínai hadsereg korábban éleslövészeti gyakorlatra jelölt ki.

Az értesítést, amelyről a Bloomberg számolt be, Nancy Pelosi amerikai házelnöknek az önigazgatású kínai szigetre tett látogatása idején küldték el.

A csütörtök és vasárnap között zajló gyakorlatok térképét korábban a kínai média tette közzé. Néhányon úgy tűnt, hogy a sziget körüli 12 tengeri mérföldes zónát is magában foglalja, amelyet általában tajvani felségvizeknek tekintenek.

Kína a szigetet saját területének szerves részének tekinti. Bár a tajvani hadsereg azt állította, hogy Peking lépése sérti az “ENSZ-szabályokat” és blokádnak minősül.

A kínai kormány azzal vádolta Washingtont, hogy a Pelosi látogatásához hasonló akciókkal aláássa az “Egy Kína” politikát, amely alátámasztja a Tajvanra vonatkozó követelését. Figyelmeztetett, hogy Washington “a tűzzel játszik”, és azt mondta, hogy ennek következményei lesznek.

A sziget körüli hadgyakorlatok indítása mellett Peking egy sor kereskedelmi korlátozást is bevezetett Tajvannal szemben.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Új világrend és a magyarok – Korkép / Körkép / Kórkép mai magyar szemmel (Pesti Hírnök korelemző vélemény)

Jónás Levente

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben