Forró drót kiemelt uni…jó?

Klubrádió & gyermekvédelmi törvény: sérti az Európai Bizottságot

Bíróság elé viszi Magyarországot az Európai Bizottság az uniós távközlési szabályok megsértése  és az úgynevezett gyermekvédelmi törvény miatt – közölte a Bizottság pénteken. Ezzel a még tavaly indított kötelezettségszegési eljárások utolsó szakaszba léptetéséről döntött a testület.

A Bizottság közlése szerint a Magyar Médiatanács erősen megkérdőjelezhető indokok alapján utasította el a Klubrádió rádióspektrum-használati kérelmét. A frekvencia megvonásáról szóló döntést erősen aránytalannak és átláthatatlannak, így az uniós hírközlési szabályokkal ellentétesnek tartja az Európai Bizottság.

A testület ezenkívül megállapítja, hogy a „gyermekvédelmi” törvény előírásai, amelyek megtiltják vagy korlátozzák a 18 év alattiak hozzáférését a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást megjelenítő tartalmakhoz, számos uniós jogszabályba ütköznek, sértik az emberi méltóságot, a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságát, valamint a magánélet tiszteletben tartásához és a megkülönböztetésmentességhez való jogot.

Azt is kifogásolja a Bizottság, hogy a Meseország mindenkié című gyermekkönyvön figyelmeztetés elhelyezését írták elő a magyar hatóságok.

Az uniós bírák nagyjából másfél-két év alatt hoznak ítéletet, amelyet a vesztes félnek kötelező végrehajtania, másként pénzbírság várhat rá.

A magyar kormány elleni eljárást a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője, Donáth Anna panasza alapján indították meg.

euronews – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Bogár László: Szuverenitás

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben