Forró drót kiemelt united fakes of america

Kreml: az orosz–ukrán megállapodást veszélyeztetik az amerikai fegyverszállítások

Az Ukrajnának szánt amerikai fegyverszállítások nem járulnak hozzá a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások sikeréhez – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak. Tette mindezt akkor, amikor a NATO főtitkár képes volt egy közleményben deklarálni, hogy a békéért dolgoznak, és felszólítani a NATO-tagországokat, hogy saját jogon még több fegyvert küldjenek az ukránoknak…

Peszkov azt az amerikai törvényjavaslatot kommentálta, amelynek értelmében az Egyesült Államok kölcsönbérlet (Lend-Lease) keretében szállítana fegyvert Ukrajnának.

„Ukrajnát különböző formában fegyverrel felpumpálni nem segíti elő az orosz–ukrán tárgyalások sikerét” – nyilatkozott Peszkov. „Nagyobb a valószínűsége annak, hogy ennek negatív hatása lesz” – tette hozzá.

Zelinszkij katonát nem, csak fegyvereket kér… és kap.

Az amerikai szenátus szerdán egyhangúlag hagyta jóvá az Ukrajnának kölcsönbérlet keretében történő fegyverellátásról szóló törvényjavaslatot. A tervezet törvényerőre emelkedéshez képviselőházi jóváhagyásra és Joe Biden elnök aláírására is szükség van.

A szóvivő azt mondta: a helyzet alakulásától függ, hogy Putyin részt vesz-e majd a G20-csoport következő csúcstalálkozóján. Peszkov szerint a Kreml ebben a kérdésben elsősorban a szervező országhoz, vagyis Indonéziához fog igazodni. Az Oroszország elleni újabb szankciókkal kapcsolatban ellenlépéseket helyezett kilátásba.

Peszkov nem kívánt további részleteket közölni a sajtóval Vlagyimir Putyin orosz államfő és Orbán Viktor szerdai telefonos megbeszéléséről, amelyet követően a magyar miniszterelnök kijelentette: felajánlotta Putyinnak, hogy Budapesten találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az ukrajnai konfliktus megoldása érdekében, a német és francia államfő jelenlétében.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a csütörtökön megjelent videókommentárban nehezményezte, hogy Washington a harc folytatására ösztökéli Zelenszkijt. Kijelentette, hogy

Oroszország folytatni fogja a tárgyalási folyamatot Ukrajnával, és minden „provokáció” ellenére elő fogja terjeszteni az ukrán félnek a saját megállapodástervezetét, amely tartalmazni fogja Moszkva összes eredeti, kulcsfontosságú álláspontját és követelését.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) a Nacionalnaja Oborona (Nemzetvédelem) című lapban megjelent cikkében azt írta, hogy

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK „A LEGALJASABB MÓDSZEREKKEL” IGYEKSZIK ELHÚZNI AZ UKRAJNAI KONFLIKTUST, BELEÉRTVE AZT IS, HOGY OLYAN FEGYVERESEKET KÜLD UKRAJNÁBA, AKIKNEK AZ A FELADATUK, HOGY OTT MEGSZERVEZZENEK ÉS FENNTARTSANAK „EGY GERILLÁNAK NEVEZETT, DE VALÓJÁBAN TERRORISTA FÖLDALATTI SZERVEZETET”.

Nariskin azt állította, hogy a NATO amerikai stratégái szerint egyfajta Afganisztánná igyekeznek átalakítani Ukrajnát.

Felvidék.ma – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben