Forró drót kiemelt közbátorság

Louisiana: kitiltották a transzneműeket a női sportolók mezőnyeiből

Louisiana állam hivatalosan is megtiltotta a biológiai férfiaknak, hogy női sportágakban versenyezzenek, függetlenül attól, melyik nemhez tartozónak érzik magukat.

A Fairness in Women’s Sports Actet (Tisztesség a női sportban törvény) megszavazta a republikánus többségű szövetségi állami törvényhozás, és törvényerőre emelkedett, miután a demokrata John Bel Edwards kormányzó vonakodva bár, de beleegyezett, hogy nem vétózza meg azt.

„Akár szándékos volt, akár nem, mégiscsak azt üzenik néhány fiatalnak, hogy nem lehetnek azok, akinek hiszik magukat” – mondta Edwards – „Ezt rendkívül aggasztónak találom. Hiszem, hogy ennél csinálhatnánk jobban is.”

A törvény szerint a férfiaknak veleszületett fizikai fölénye van a nőkkel szemben, úgy, mint az „erő, gyorsaság és állóképesség”. A törvény támogatói szerint továbbá a sokat emlegetett hormonterápia alig vagy egyáltalán nem csökkenti ezeket az előnyöket.

Az LMBTQ-pártiak természetesen elítélték a törvényt, mondván, hogy az transzfób. „A [törvény] közvetlen támadás a transznemű fiatalok ellen, akik mindent megtesznek azért, hogy egyszerűen csak gyerekek lehessenek, beilleszkedhessenek a társaik közé, és együtt játszhassanak velük” .

– írta közleményében a Human Rights Campaign elnevezésű ngo.

demokrata – Pesti Srácok

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

A bajor miniszterelnök kitiltja a genderezést a tartományi iskolákból, hivatalokból

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben