Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Megnyitották az első közúti hidat Oroszország és Kína között (+videó)

Blagovescsenszkben megnyitották a teherforgalmat az Amur folyón átívelő első autóhídon, amely az Amur régió fővárosát köti össze a kínai Heihe városával.

A híd egyelőre csak teherforgalom számára lesz elérhető. Amint Jekaterina Kirejeva, az Amur-régió Külgazdasági Fejlesztési Minisztériumának első helyettese az Interfaxnak kifejtette, a forgalom intenzitása ebben a szakaszban minimális lesz a folyamatos karanténkockázatok miatt. Ráadásul még nem fejeződött be egy állandó ellenőrző pont építése. Teljes terhelés esetén a projekt napi 630 kamion, 164 busz és 68 személygépkocsi kiszolgálását biztosítja.

Gondoljunk bele; ez éves szinten 5,5-6 millió tonna áru fuvarozását jelenti.

Vlagyimir Oscsepkov, az Orosz Föderáció harbini főkonzulja elmondta, hogy

a teherforgalom megnyitása az Oroszország-Kína határon lévő közúti hídon új lendületet ad a két ország gyakorlati együttműködésének számos területének fejlődésének.

Különösen a cseppfolyósított szénhidrogének és más veszélyes áruk Kínába irányuló szállításának jelentős növelésére nyílik lehetőség.

Andrej Denyiszov kínai orosz nagykövet viszont elmondta, hogy

a híd üzembe helyezése és a teherforgalom beindítása akár 200 milliárd dollárral is hozzájárul az országok közötti kereskedelem növekedéséhez.

Egy híd nem sok, mondhatnánk, de figyelembe kell venni, hogy a két ország nem éppen felhőtlen korábbi viszonyai közepette egyik fél sem törekedett az összeköttetésre, de az utóbbi években új vasúti összeköttetés is létesült, és a Szibéria Ereje földgázvezeték is üzemelni kezdett.

Ezen túl pedig fontos, hogy a BAM, illetve a Transszibériai vasút további fejlesztése is folyamatban van.

Nem kell hozzá nagy fantázia, hogy belássuk, ez a gazdasági kapcsolat mindkét országot erősíti, és hozzájárul a Nyugat hegemóniájának lebontásához.

itthonrolhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Kína budapesti nagykövetének írása a magyar-kínai együttműködésről, az új globalizáció korában

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben