abszolút abszurd Forró drót kiemelt

Minden ukrán szabadon viselhet és vásárolhat fegyvert – ősztől nőket is sorozhatnak

Októbertől már a nőket is katonai nyilvántartásba veszik Ukrajnában. Viktor Andrusiv, a belügyminiszter tanácsadója szerint a nőknek nem lesz megtiltva a külföldre utazás.

Folytatódik a lakosság mozgósítása Ukrajnában a hadiállapot miatt. 2022. október elsejétől bizonyos szakterületeken a nők is katonai nyilvántartásba kerülnek − közölte az ukrán Unian hírügynökség.

Viktor Andrusiv, a belügyminiszter tanácsadója szerint

a nőknek nem lesz megtiltva a külföldre utazás. A politikus azt közölte, hogy ilyen korlátozást még a sorkatonanők számára sem vezetnek be.

Jövőre már minden ukrán állampolgár szabadon vásárolhat lőfegyvert

Az ukrán belügyminisztérium tájékoztatása szerint a lakosság hetven százaléka támogatja a szabad fegyvervásárlást és -viselést.

Viktor Andrusziv, az ukrán belügyminiszter tanácsadója bejelentette, hogy jövő évtől bármely ukrán állampolgár szabadon vásárolhat önvédelemre szolgáló pisztolyokat és revolvereket − közölte a KárpátHír.

A minisztérium tájékoztatása szerint a lakosság hetven százaléka támogatja a szabad fegyvervásárlást és -viselést. Ez alapján készül a szaktárca a fegyverviselési törvény módosítására.

A tanácsadó szerint már ősszel elfogadják a törvény liberalizált változatát.

Ezután kidolgozzák a maroklőfegyverek nyilvántartási rendszerét és a kereskedelmi felügyelet módosítását. A minisztérium szerint már a jövő évtől lehetővé válik az ukrán állampolgárok számára a maroklőfegyverek szabad vásárlása és viselése.

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben