Forró drót kiemelt kultúrfölényes

Múzeumok Éjszakája: „Újragombolt hagyományok” a Hatvany Lajos Múzeumban (+videó)

Június 25-én irány Hatvan! Igazi változatos, családi program repertoárral készülnek idén Hatvan városának lelkes kultúra ápolói.

A látogatók interaktív módon be is kapcsolódhatnak az eseményekbe, amelyek három helyszínen zajlanak. Beállhatunk az őskori fazekasmester mellé agyagozni, lesz régészeti kiállítás tárlatvezetéssel, harci bemutató, és felnőtt mesekocsma, ahol gyermekfül-barát módon felnőtt mesélők szórakoztatnak.

A hagyományőrző bajvívás és vadászat mellett a házi kovászolás is a rendezvény témája lesz. De részt vehetünk filmvetítésen, barokk koncerten, este pedig moldvai csángó táncház lesz felnőtteknek és gyerekeknek (botlábúaknak is).

Betekeintést nyerhetünk volt cukorgyári dolgozók elmesélése nyomán a cukorkészítés rejltelmeibe is. És végig fogyaszthatunk kitűnő helyi sört, a sörfőzde ugyanis a legjobb helyen, a Hatvany Lajos Múzem épületében van!

Az 1500 forintos felnőtt jegy (gyermekeknek 750 forint) árában pedig egy izgalmas nyereményjáték lehetősége is ott lapul. Zárás: 22:00.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kökény Ferenc (Hatvany Lajos Múzeum) és Nagy-Hanula Viktória (Vadászati Múzeum)

(Címlapkép: Vadászati Múzeum, Hatvani Hírlap)

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Rippl-Rónai? Irány Hatvan!

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben