kiemelt Videó

Páncéloscsata, 2022 – valahol Ukrajnában

A gémerek számára ez a háború – legyen bármilyen tragikus is – külön csemegét jelent. 2022-ben már a valós idejű online háborús játékok is olyan vizuális élményt adnak, amely a megszólalásig valósághű. Ez most nyer épp szörnyű, gyakorlati bizonyítást: ezúttal a valóságról készült videó olyan a megszólalásig, mintha valós idejű online háborús játékot játszanánk…

Az 1940-es éveket ijesztően idéző képek, de ez 2022…

A felvételen az látható a közzétevő komenntálásában, hogy egy ukrán T-64BV típusú harckocsi lesből rátámad egy orosz páncélos-menetoszlopra, amely – látszólag – főként BTR-82A típusú páncélozott szállító harcjárművekből áll. Az egyik BTR megsemmisül, a többi tüzet nyit az ukrán tankra. Eleinte a BTR-ek nem is látják az ukrán harckocsit, láthatólag teljesen más irányba lőnek, mint ahol az tartózkodik.

A videó leírása alapján az oroszok nem tudják megsemmisíteni a T-64-est és visszavonulnak.

Az ukrán haderő páncélos-állományának zömét felújított, amúgy nagyon régi konstrukciónak számító T-64-esek alkotják, ezeknek a harckocsiknak a fő fegyverzetét egy 125 milliméteres D-81T löveg alkotja. A vele szembenálló BTR-ek elsősorban nem harckocsik elleni harcra vannak kitalálva: 30 milliméteres gépágyújuk nem alkalmas nehezebben páncélozott célpontok megsemmisítésére, így elmondható, hogy az orosz létszámfölény ellenére azért tűzerő tekintetében a mérleg nyelve az ukrán T-64-es felé billen.

Ha minden igaz, a konvoj elején haladt legalább egy orosz T-72-es is, ez viszont valamiért nem viszonozza a tüzet a T-64-esre.

twitter portfolio – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben