abszolút abszurd Forró drót kiemelt

Rendelettel tiltotta be az ukrán belügy a Z és a V használatát rendszámtáblákon – Van hét kérdésünk!

A hivatalos indokolás szerint a tiltólistára került betűk május 9-től nem kerülhetnek az ukrajnai rendszámtáblákra, mivel az orosz agresszióra utalnak. Az intézkedést az ukrán belügyminisztérium fogadta el.

„A döntés célja, hogy korlátozzuk a neonáci és totalitárius Oroszország által az ukrajnai háborúban használt szimbólumok terjedését”

– közölte a Telegramon Bohdan Drapjatij, a belügyi tárca munkatársa.

Nos, kerültek itt már az orosz agresszió miatt tiltólistára rég elhunyt orosz írók, zeneszerzők művei, alkotásai, ugyanakkor a kollektív bűnösség elve alapján szintén semmiről nem tehető ma élő művészek, sportolók, tudósok és általában minden, ami orosz.

Mindezek mellett egy ideje már az a jelenség is megfigyelhető, hogy bármi tiltott lehet, ami most éppen az oroszokra/oroszságra utal;

a fenti betűk esetében azért, mert a háború kezdetétől látható az Ukrajna felé haladó, majd oda behatoló orosz páncélozott járműveken. Valószínűleg azért festették rájuk, hogy megkülönböztessék azokat a hasonló ukrán felszerelésektől és elkerüljék a baráti tüzet.

Az emberben ilyenkor önkéntelenül felmerül néhány idekívánkozó kérdés:

Az elnök Olodimir és Elenszkij neveken elnököl jómaga is tovább?

A Kijevben újranyitó állatkert helyén miért hiszi majd minden külföldi, hogy egy óriás nyilvános vécé üzemel? (…OO)

Miért nem veszik fel a telefont napok óta az AZoV ezred gépkocsi nyilvántartójánál?

A Belügyminisztérium arról mikor hoz ukrán rendeletet, hogy nem szabad egymást póznához kötve agyonverni, megfagyni hagyni? (Akkor sem!)

Az EU-ba tartó, most épp nyugat felé hátráló, onnan számolatlanul kapott fegyverarzenállal kelet felé lövöldöző egyenruhásoknak eszerint mostantól e rendeletet kéne betartatniuk az oroszokkal?

Ha a gépjárműre festenek fel öles nagy betűket, akkor miért a rendszámtáblákon tiltják be a kicsi betűket, miért nem a járműre festést tiltják be?

Ki hallott már ilyen rendeletről, vagy a belügy is az elnök kreatív haverjaival van tele?

(felvidék.ma nyomán)

Jónás Levente, a Pesti Hírnök

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Abszurd, komolytalan és nevetséges”: Ukrajna múltja, jelene és jövője (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben