abszolút abszurd kiemelt uni…jó?

Scholz és Schröd(ing)er macskája: nem tudni, működni fog-e, amíg (majd, esetleg) meg nem nyitják

Ahogy a macskáról sem tudni él-e, amíg a doboz ki nem nyílik…

Ez a fotó 2022. augusztus 3-án készült Olaf Scholtz német kancellárról. Scholtz a Siemens gázszivattyúja előtt áll, jelezvén, hogy itt a szivattyú, de az oroszok nem hajlandók átvenni. Emiatt Németország csak 20 százalékát kaphatja annak a gázmennyiségnek, amelyet az Északi Áramlat-1 vezetéken keresztül kapnia kellene.

A Gazprom széttárta karjait, és megkérdezte tőle, hogyan vehetne át egy olyan berendezést, amely nyugati szankció hatálya alatt áll. Netán’ Oroszországnak kellene megsértenie egy olyan szankciót, amelyet ellene hoztak? Tessék feloldani a szankciót, és akkor majd átvesszük a turbinát – adták Scholtz értésére.

A kergekór szülte nyugati embargópolitika következtében mára ott tartunk, hogy Oroszország tartja tiszteletben azokat a szankciókat, amelyeket a Nyugat kijátszik!

Ez a kép akár illusztrációja is lehetne a felvilágosult nyugati polgári gondolkodás alkonyának. Nyugat-Európa vezető gazdasági hatalmának első számú embere áll a turbinája előtt, és nem tudja, mihez kezdjen vele.

Szarkazmus? Majd kiderül, hiszen ez most tényleg „Schröd(ing)er macskája”

Megjegyzés: Gerhard Schröder korábbi kancellár visszavonulása a Gazprom igazgatótanácsába vezetett. Ezért folyamatosan bírálták őt (enyhén szólva). Pedig épp, hogy ezzel az igazgatósági hellyel igencsak a hazáját szolgálhatná, épp most. Nyilatkozatai egyértelműek és ebbe az irányba hatnak. Azaz hatnának. Ha hagynák…!

De jobb inkább tovább bírálgatni. Jobb a szankciózás meg a háború, meg a lakosság energia-revolverezése. Meg a gazdaság megrecessziózása.

Cserébe viszont majd lehet sok ilyen képet csináltatni!

Addig is, míg végül télen, mindenből is kifogyván, – majd megfagyván – az utolsó szivárványos zászlót is bizony tűzre kell vetni Németországban.

A németek most Schrödinger macskájának kísérletét másolják, lenyűgöző abszurditással visszataszajtva önmagukat 1945 telére (Berlin). Érdekes, tán pikáns is: akkor is német nehézfegyverek égtek ki az ukrán mezőkön előzményként, és most is német nőket erőszakolnak keleti barbárok a saját fővárosukban.

(Pesti Hírnök kiegészítés)

Magyar Békekör (fb) – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A németek megint háborúra készülnek

Jónás Levente

Befogadás és kitoloncolás

Jónás Levente

Magyarországra menekülnek élhetetlen országukból a németek

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben