Forró drót kiemelt PROGRESSZOR Videó

Terrortüzérség: amerikai ágyúkkal lövik az ukránok a donyecki civileket (+videó)

Az ukrán csapatok amerikai fegyverekkel bombázzák a civileket – jelentette ki a Donyecki Népköztársaság vezetője, Gyenyisz Pusilin a Rosszija 1 tévécsatornán, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Amerikai fegyvereket, különösen az M777-es ágyúkat már használják”

– mondta.

Pusilin hangsúlyozta, hogy kifejezetten olyan lakóövezeteket ágyúztak, ahol nincsenek katonai létesítmények.

Videó:

https://twitter.com/OroszHirek/status/1533789477889515523?s=20&t=L0c6YxW0vFGYsBM2XoXpag

Az utóbbi időben az ukrán fegyveres erők egyre gyakrabban lövik a polgári infrastruktúrát és lakóépületeket Donbasszban. Szombaton az ukrán csapatok többször is lőtték Donyeck és Gorlovka városát rakéta-sorozatvetőkkel és nehéztüzérség segítségével. Öt ember meghalt, 24 másik, köztük egy 2017-ben született gyermek megsérült.

A múlt hét óta gyakorlatilag naponta érkeznek jelentések Donyeck súlyos ukrán ágyúzásáról. A DPR tisztviselői azt állítják, hogy az ukrán csapatok válogatás nélkül támadják a várost a közelmúltban a harctéren elszenvedett vereségek miatt.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy

“megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium szerint március végére az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Ennek fényében Washington és NATO-szövetségesei folyamatosan fegyvereket pumpálnak Ukrajnába. Moszkva többször figyelmeztetett arra, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, míg a szállítmányok legitim célponttá válnak.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

VIDEÓ: Nem orosz, hanem ukrán rakéta találta el a kórházat

Jónás Levente

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben