Forró drót kiemelt Videó

Ukrán halállistán a 12 éves, gyerekekért szót emelő luhanszki kislány (+videó)

Tizenkét évesen került fel az ukrán halállistára egy luhanszki orosz kislány, akit immár két éve Ukrajna ellenségének tart az ultranacionalista ukrán csoport. Faina Szavenkova azért került fel a Mirotvorec Ukrajna ellenségeit gyűjtő listájára, mert felszólalt a luhanszki gyerekek érdekében.

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista médiaoldal immár nyolc éve – büntetlenül és szabadon – teszi közzé az Ukrajna ellenségeinek tartott külföldiek és ukránok személyes adatait és fényképeit – köztük egy 14 éves kislányét. A luhanszki (orosz) lány két éve, 12 éves korában került fel a halállistára ukránellenes propaganda vádjával.

Ez azután történt, hogy a kislány, Faina Szavenkova az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videóüzenetben szót emelt a donbaszi gyermekek életének védelme érdekében.

Az ukrán platform a ma már 14 éves lányt

konkrétan azzal „vádolja”, hogy a szakadár köztársaságok írószövetségének tagjaként prózaírói, dramaturgiai és esszéírói tevékenységnek álcázott ukránellenes propagandát folytat, álhíreket terjeszt az ukrán hadseregről, és mindenféle oroszországi írópályázatokon vesz részt. 

Az oldal ráadásul – ombudsmani jelentések szerint – más kiskorúak adataival is visszaél, egyúttal életveszélynek teszi ki őket.

(Kép: Magyar Nemzet)

PS – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Abszurd, komolytalan és nevetséges”: Ukrajna múltja, jelene és jövője (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben