abszolút abszurd Forró drót kiemelt

Afrikai háború Németországban (+videó)

Focus beszámolója szerint az „ismeretlen” támadók átmásztak a kordonokon, és hirtelen botokkal, vasrudakkal, késekkel és kövekkel rontottak rá az eritreai „kultúrális” fesztivál résztvevőire – közölte a rendőrség hétfőn. 

A rendőrség nem adott további tájékoztatást a támadók kilétéről. Az eritreai rendezvényen huszonhat segítő megsérült, és hét rendőr is könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség „túlzott erőszaknak” nevezte az esetet. Egyes információk szerint még a koncert lefűjása után is többször is összetűzésekre került sor a helyszínen.

Ezek tervezett akciók voltak – közölték. Az Államvédelmi Szolgálat munkacsoportja most súlyos testi sértés, rongálás és csoportos garázdaság gyanúja miatt nyomoz.

Az elmaradt koncert után több szervezet is megdöbbenését fejezte ki az erőszak miatt. A koncert szervezői bírálták a rendőrséget, és az Eritreaiak Központi Tanácsa is ugyanezt az álláspontot képviselte. A koncertlátogatók „védtelenül ki voltak szolgáltatva” az „ellentüntetőknek” – írja a lap.

Az esemény kritikusai aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a koncert célja az volt, hogy pénzt gyűjtsenek a eritreai rezsim számára, és katonákat toborozzanak az etiópiai Tigé régióban zajló háborúhoz, amelyben eritreai csapatok is részt vesznek.

Hasonló szavakat választott a vitatott koncertre az ellentüntetés bejelentője, Tsehainesh Kiros. Egy interjúban elmondta: az esemény „Eritrea diktatórikus elnökének propagandája” volt. Támogatta az eritreai autoriter katonai junta háborúját az etiópiai Tigré-régióban.

Ezért nem akart elhatárolódni a tüntetők egy részének támadásaitól. A tüntetők közül sokan afrikai fiatalok voltak, akiknek menekülniük kellett az eritreai rezsim elől. Nem tudták elfogadni, hogy az egyébként békés demonstárciójuk kudarcba fullad – mondta Kiros. Ezért döntöttek úgy, hogy a koncert elleni tiltakozásban más utat választanak – mondta.

„Nem hagytam volna, hogy megússzák, amit tettek, de nem is bánom…”

– mondta az ellentüntetést bejelentő személy.

napi – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A németek megint háborúra készülnek

Jónás Levente

Befogadás és kitoloncolás

Jónás Levente

Magyarországra menekülnek élhetetlen országukból a németek

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben