a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

„Amerika az amerikaiaké?” – közös hadgyakorlatokra készülnek a latin-amerikai térségben Oroszország vezetésével

Egyértelmű fenyegető üzenetet küldött az Egyesült Államoknak Oroszország, Kína, Irán és több velük szövetséges állam. Az USA-val enyhén szólva sem baráti viszonyt ápoló nagyhatalmak ugyanis hadgyakorlatra készülnek Latin-Amerikában. Mint ismert a Monroe-elv alapján “Amerika, az amerikaiaké”, így történelmi léptékkel szinte példátlan lépésre kerül sor, hiszen először tartanak hasonló gyakorlatot a Washingtonnal ellenséges államok a dél-amerikai kontinensen.

Irán, Oroszország és Kína egy sor nagyszabású hadgyakorlatra készül Latin-Amerikában, a műveletekre az USA-ellenes szocialista elnök, Nicolás Maduro vezetése alatt álló Venezuelában kerülhet sor augusztus közepén. Az említett országok egyértelmű üzenetet akarnak küldeni Washingtonnak: az Egyesült Államok nem érezheti magát biztonságban. Tíz másik országgal együtt Oroszország, Kína és Irán is a tengerentúlra telepíti hadseregét a hadgyakorlatokra, amelyek során „előretolt katonai eszközöket helyeznek el Latin-Amerikában és a Karib-térségben” 

– írja a Rio Times nyomán a Mandiner.

Oroszország annak ellenére jelezte részvételi szándékát, hogy Moszkva az ukrajnai háborúval van leginkább elfoglalva. A lap értesülése szerint a BRICS-országok nyilatkozatot készülnek tenni arról, hogy a régió készen áll a többpólusú erő befogadására. Júniusban Vlagyimir Putyin orosz elnök a szentpétervári Gazdasági Fórumon tartott beszédében kiemelte, az Egyesült Államok úgy tesz, mintha nem látná, hogy vannak más erős központok is a világban. Hozzátette: a nyugati nemzetek még mindig a múlt században élnek – más államokat pedig gyarmatként kezelnek.

Az egypólusú világrend korszaka véget ért, annak ellenére, hogy minden eszközzel próbálják megmenteni, megőrizni. Úgy tűnik, az USA nem vette észre, hogy új hatalmi központok jöttek létre, amelyek egyre hangosabbak és hangosabbak

– nyilatkozta akkor az orosz elnök.

mandiner – pestisrácok – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben