Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

Az USA a szankciókat megkerülő, „oroszok bűntársait” keresi

 Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy nyomon követi azokat a cégeket és magánszemélyeket, akik segítenek Moszkvának a szankciók megkerülésében.

Új szakaszba léptek az amerikai hatóságok az Oroszország elleni szankciók végrehajtásában – Washington úgy döntött, hogy felkutatja Moszkva „bűntársait”, akik megkerülik a korlátozásokat. 

Ezt a The Wall Street Journal (WSJ) írja.

A cél a folyamatban lévő import- és exportáramlások elérése, amelyek lehetővé teszik az orosz hadsereg számára, hogy továbbra is működjön Ukrajnában. 

Azt tervezik, hogy megcélozzák azokat a bankokat és kripto platformokat, amelyek segítenek Oroszországnak fenntartani a külföldi valutákhoz való hozzáférést.

Szintén büntetés jár azoknak a cégeknek, amelyek továbbra is szállítanak árut az országba, amelynek kivitele korlátozott. A Pénzügyminisztérium és a Kereskedelmi Minisztérium felügyeli azokat a cégeket, amelyek pénzügyi szolgáltatásokat nyújtanak az országnak, és árukat, például félvezetőket és fegyvereket értékesítenek. Tisztviselők szerint az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy felkutassák az Oroszországot segítő vállalkozásokat és magánszemélyeket.

Emellett Washington azt szeretné, ha a szankciókhoz nem csatlakozott országok, például Kína és India csökkentenék az Oroszországba irányuló szállítások volumenét és a Moszkva tőlük kapott forrásokat. 

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter július közepén kijelentette , hogy mindkét ország számára előnyös lehet bizonyos kereskedelmi korlátozások bevezetése, különösen az orosz olaj árának felső határa.

itthonrolhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben